Utopenci - čerti

Autor receptu: janozmyjavy

Tento recept pochádza z kulinárskej dielne Jana z Myjavy. Nie je ničím zvlášny ale dá sa konzumovať bez čakania už po vychladnutí.

Postup

  1. Deko-Zelko pripravíme skoro podľa návodu tak, že namiesto 1,75 l vody dáme 1,5 l a nálev nesladíme. Špekáčiky olúpeme v strede narežeme tašku, do ktorej vložíme polmesiačik cibule. nakladáme ich do sklenenej nádoby tak, že na každú vrstvu dáme cibuľu bobkový list nové korenie a pol feferónky. Uvarený nálev necháme 10 min. odstáť a precedený nalejeme na špekáčiky. Nádobu uzatvoríme a sterilizujeme 20 min pri 100 stup. C.
  2. Necháme vychladnúť a môžeme ihneď konzumovať. Po vyčerpaní zásob postup opakujeme. Z nálevu zostane.