Uhorkový sirup

Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 17. augusta 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Uhorkový sirupFoto: Pravda - Robert Hüttner
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

800 ml
300 g
300 ml
z 1 citróna
0,5 g (prírodný polysacharid používaný ako stalilizátor a zahusťovadlo)
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Z cukru a vody uvaríme hustý cukrový sirup. Pridáme uhorkovú šťavu, citrónovú šťavu a xantanu.

  2. 2

    Necháme povariť asi 10 minút. Nalejeme do fliaš a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Tip: Podávame s minerálkou a plátkami uhorky. Minerálku môžeme zriediť v pomere 1:1 s nápojom typu Sprite.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist