Uhorkový sirup
Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 17. augusta 2017
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 17. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 ml |
|
300 g |
|
300 ml |
|
z 1 citróna |
|
0,5 g (prírodný polysacharid používaný ako stalilizátor a zahusťovadlo) |
|
Postup
-
1
Z cukru a vody uvaríme hustý cukrový sirup. Pridáme uhorkovú šťavu, citrónovú šťavu a xantanu.
- 2
Necháme povariť asi 10 minút. Nalejeme do fliaš a necháme vychladnúť.
- 3
Tip: Podávame s minerálkou a plátkami uhorky. Minerálku môžeme zriediť v pomere 1:1 s nápojom typu Sprite.
Tiež sirup:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu