Ufúľané domáce rezance

Autor receptu: izabella929

Čas , tesne pred Vianocami varíme také jedlá, ktoré sú jednoduché a hlavne bezmäsité..medzi také patria aj rezance s rôznymi posýpkami, napríklad hoc aj s lekvárom.Práve také chcem dnes predstaviť.

20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na pracovnú dosku si preosejem polohrubú múku.V strede urobím jamku do ktorej dám štipku soli a rozbijem 2 vajíčka. Vymiesim nelepivé polotvrdé cesto.Zatial kým chvíľu cesto oddychuje, pripravím si do hrnca vodu na vyváranie rezancov.
  2. Vypracované cesto vyvaľkám na trošku hrubšie, ako keď robím cesto na rezance do polievky..
  3. Cesto nepokrájam na úzke pásy, ale ho ztočím po šírke.Aby sa mi na dosku zmestilo, prekrojím si ho na 2 časti..
  4. Cesto pokrájam na širšie rezance .Nie také tenké, ako na rezance do polievky...pripravené cesto sa ide vyvariť v horúcej vode..
  5. Krásne vyvarené rezace, polejem troškou oleja, aby sa nepolepili...bielučké sú...
  6. Teraz ich idem zafúľať tak, že ich polejem domácim ringlotovým lekvárom a ako príloha bude domáci ringlotový kompot...