Ufúľané domáce rezance
Autor receptu: izabella929
Čas , tesne pred Vianocami varíme také jedlá, ktoré sú jednoduché a hlavne
bezmäsité..medzi také patria aj rezance s rôznymi posýpkami, napríklad hoc aj s
lekvárom.Práve také chcem dnes predstaviť.
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Na pracovnú dosku si preosejem polohrubú múku.V strede urobím jamku do ktorej dám štipku soli a rozbijem 2 vajíčka. Vymiesim nelepivé polotvrdé cesto.Zatial kým chvíľu cesto oddychuje, pripravím si do hrnca vodu na vyváranie rezancov.
- Vypracované cesto vyvaľkám na trošku hrubšie, ako keď robím cesto na rezance do polievky..
- Cesto nepokrájam na úzke pásy, ale ho ztočím po šírke.Aby sa mi na dosku zmestilo, prekrojím si ho na 2 časti..
- Cesto pokrájam na širšie rezance .Nie také tenké, ako na rezance do polievky...pripravené cesto sa ide vyvariť v horúcej vode..
- Krásne vyvarené rezace, polejem troškou oleja, aby sa nepolepili...bielučké sú...
- Teraz ich idem zafúľať tak, že ich polejem domácim ringlotovým lekvárom a ako príloha bude domáci ringlotový kompot...