Údený losos s limetkovou penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Z údeného lososa vytvarujeme ružičky. Jednu limetku umyjeme a nastrúhame z nej kôru, ktorú odložíme nabok. Druhú limetku použijeme na ozdobu.
  2. Do medu pridáme lyžičku limetkovej šťavy, kôpor zbavíme stopiek a nasekáme najemno, zamiešame s medom a limetkovou šťavou. Smotanu vyšľaháme dotuha.
  3. Do peny pridáme štipku soli a korenia, nakoniec pripravenú kôru a šťavu z polovice limetky, jemne premiešame a dáme stuhnúť do chladničky na 30 minút.
  4. Na tanier kvapneme lyžicu medovo-kôprovej omáčky, do nej položíme ružičku z lososa, pridáme penu a limetku na ozdobu. Pri konzumovaní pokvapkáme lososa limetkovou šťavou.