Inšpirovali ste ma milé varecháčky Vašimi receptami na tvarohové zákusky a koláče a preto Vám ponúkam môj osvedčený recept našej rodiny
40 minút
príprava
príprava
25 - 30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
25 dkg |
|
25 dkg |
|
20 dkg |
|
2 celé |
|
1 ks alebo Palmarín |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
0,5 litra |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
10 dkg |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si vypracujeme cesto a necháme postáť. Zatiaľ si uvaríme puding z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru. Do letného pudingu vmiešame 10 dkg masla a všetko vychladíme.
- 2
Vymiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom, pridáme seh z bielka a vmiešame do pudingu.
- 3
Cesto rozdelíme na polovice, vyvaľkáme jednu polovicu, preložíme na vymastený a múkou posypaný plech, na ňu navrstvíme plnku a prykryjeme druhou polovičkou cesta. Kto má rád do plnky simôže pridať aj hrozienka. Upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu