Tvarohový trhanec s jahodami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
35-45 minút na 180 °C |
Postup- Najprv oddelíme žĺtky od bielkov a bielky odložíme do chladu. Potom vymiešame spolu roztopené maslo, citrónovú
kôru, vanilku, práškový cukor a žĺtky do peny. Do nej pridáme tvaroh, mlieko a hrubú múku a prešľaháme. Potom pridáme prášok do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli.
- Premiešame vareškou a vylejeme na maslom vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme asi 25–30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
- Potom cestíčko pomocou dvoch vidličiek dotrháme, posypeme kryštálovým cukrom a dáme dopiecť pri tej istej teplote na asi 10–12 minút.
|