Tvarohový trhanec s jahodami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
35-45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv oddelíme žĺtky od bielkov a bielky odložíme do chladu. Potom vymiešame spolu roztopené maslo, citrónovú kôru, vanilku, práškový cukor a žĺtky do peny. Do nej pridáme tvaroh, mlieko a hrubú múku a prešľaháme. Potom pridáme prášok do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli.
  2. Premiešame vareškou a vylejeme na maslom vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme asi 25–30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
  3. Potom cestíčko pomocou dvoch vidličiek dotrháme, posypeme kryštálovým cukrom a dáme dopiecť pri tej istej teplote na asi 10–12 minút.