Tvarohový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: garanco
Dnes som sa dostala k domácemu tvarohu, tak som z neho pripravila pochúťku, ktorú sme mali pred rokmi všetci (to boli deti ešte doma) veľmi radi. Teraz som ho už dávno nerobila.
Recept raz priniesla kolegyňa a všetky sme ho odskúšali. Posúďte, či sa ho oplatí vyskúšať...
4 porcie |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv vymastíme maslom hrubšie jenskú misu. Jablká umyjeme, nakrájame na kolieska- asi 0,5cm a nimi vyložíme dno a boky misy.
- Žĺtka a cukor vymiešame do peny, zašľaháme tvaroh, pridáme maizenu s kypriacim práškom, van. cukor, hrozienka, um(rum) a roztopené maslo. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielok a vylejeme na jablká do pripravenej misy. Ak nám ostali nepoužité pripravené jablká, tie postrkáme do tvarohu...
- ...vrch posypeme posekanými orechami, kryštálovým cukrom a mletou škoricou.
- Zakryjeme a a pečieme asi 50 min pri 180 st.
Po upečení necháme 10-15 minút postáť, až potom ho podávame.
(Keďže tá moja lepšia polovička obeduje v práci a pozabudla som odložiť fľašu s nefalšovaným, pôvodným Tuzemským rumom - vyrobeným 18.1.1999 - tak som mu pripravila zákusok po obede :-)) )