Tvarohový makovec s višňami fotorecept
Tento recept je so starej kuchárskej knížky. Pôvodný rcp. je bez višní a polevy. Ja som si ho troška upravila a je neskutočne dobrý, Zobraziť celý popisTento recept je so starej kuchárskej knížky. Pôvodný rcp. je bez višní a polevy. Ja som si ho troška upravila a je neskutočne dobrý, šťavnatý a lahodný zákusok. Višne mu dodavajú griotkovú arómu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 250 g (celozrnná) |
|
| 1,5 dl |
|
| 200 g |
|
| 6 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL (alebo mlieko) |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 5 PL |
|
| 20 g |
|
| 1 ks (kompótované) |
|
Postup
-
1
Vyšľahať žĺtky s cukrom, postupne pridávať olej.
-
2
Do vyšľahaného pridať tvaroh a zašľahať.
-
3
Použila som celozrnnú múku, no môže byť obyčajná.
-
4
Múku zmiešať s kypriacim práškom a mletým makom a postupne zamiešať do vyšľahaných žĺtkov.
-
5
Zvlášť vyšľahať bielky, zamiešať do cesta a vyliať na vymastený plech. (Ak by náhodou cesto bolo prihusté, môže sa pridať troška mlieka.) Navrch rozložiť scedené kompótované višne. Upečieme. Po upečení necháme koláč vychladiť.
-
6
Práškový cukor, cit.šťavu a zmäknuté maslo vyšľaháme a rozotrieme na vychladený koláč. Necháme stuhnuť.
-
7
Po stuhnutí pokrájame. Dobrú chuť!









Diskusia k receptu