Makový koláč

Tvarohový makovec s višňami (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento recept je so starej kuchárskej knížky. Pôvodný rcp. je bez višní a polevy. Ja som si ho troška upravila a je neskutočne dobrý, šťavnatý a lahodný zákusok. Višne mu dodavajú griotkovú arómu.

30
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľahať žĺtky s cukrom, postupne pridávať olej.
  2. Do vyšľahaného pridať tvaroh a zašľahať.
  3. Použila som celozrnnú múku, no môže byť obyčajná.
  4. Múku zmiešať s kypriacim práškom a mletým makom a postupne zamiešať do vyšľahaných žĺtkov.
  5. Zvlášť vyšľahať bielky, zamiešať do cesta a vyliať na vymastený plech. (Ak by náhodou cesto bolo prihusté, môže sa pridať troška mlieka.) Navrch rozložiť scedené kompótované višne. Upečieme. Po upečení necháme koláč vychladiť.
  6. Práškový cukor, cit.šťavu a zmäknuté maslo vyšľaháme a rozotrieme na vychladený koláč. Necháme stuhnuť.
  7. Po stuhnutí pokrájame. Dobrú chuť!