Makový koláč
Tvarohový makovec s višňami (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento recept je so starej kuchárskej knížky. Pôvodný rcp. je bez višní a polevy. Ja som si
ho troška upravila a je neskutočne dobrý, šťavnatý a lahodný zákusok. Višne mu dodavajú
griotkovú arómu.
30 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vyšľahať žĺtky s cukrom, postupne pridávať olej.
- Do vyšľahaného pridať tvaroh a zašľahať.
- Použila som celozrnnú múku, no môže byť obyčajná.
- Múku zmiešať s kypriacim práškom a mletým makom a postupne zamiešať do vyšľahaných žĺtkov.
- Zvlášť vyšľahať bielky, zamiešať do cesta a vyliať na vymastený plech. (Ak by náhodou cesto bolo prihusté, môže sa pridať troška mlieka.) Navrch rozložiť scedené kompótované višne. Upečieme. Po upečení necháme koláč vychladiť.
- Práškový cukor, cit.šťavu a zmäknuté maslo vyšľaháme a rozotrieme na vychladený koláč. Necháme stuhnuť.
- Po stuhnutí pokrájame. Dobrú chuť!