Foto: tiziana
Recept na tento koláčik som dostala len nedávno a veľmi sa mi zápačil. Je to vlastne hrnčekový koláč v novšej verzii. Má rýchlu prípravu Zobraziť celý popisRecept na tento koláčik som dostala len nedávno a veľmi sa mi zápačil. Je to vlastne hrnčekový koláč v novšej verzii. Má rýchlu prípravu a podľa mňa je to aj skvelá náhrada kysnutých moravských koláčov (pre toho, kto nerád robí kysnuté cesto ako ja :-) ).
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny, aby mali izbovú teplotu (môj tip: vajcia z chladničky ohrievam na 10 sekúnd v mikrovlnke).
-
2
Múku si zmiešame s práškom do pečiva.
-
3
Vajcia, cukor, mlieko a olej spolu vymiešame mixérom. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame liate cesto.
-
4
Príprava plnky: spolu vymiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, puding a vajcia.
-
5
Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme polovicu pripraveného cesta, naň vylejeme tvarohovú plnku, ak treba rozotrieme a potom vylejeme druhú polovicu cesta a opäť rozotrieme. Navrch kopíme slivkový lekvár.
-
6
Takto pripravený koláč pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 30 minút. Po vychladnutí ho posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
poznám,robievam podobne,je naozaj výborný.
@margaretka 28 keď som hľadala na vareche, či je tam tento koláč, tak som ho nenašla, ale teraz keď porovnávam, tak do cesta naozaj stačia len 2 vajcia a nie 4 ako je v tom druhom recepte...
@anna123 klasický hrnčekový koláč je cesto vyliate na plech a naň poukladané ovocie (takto upečený koláč sa mi vždy trochu trúsil, tak radšej už pečiem bublaninu, ktorá má hustejšie cesto a ovocie nepadá dole a dobre sa krája) Ale v tomto prípade si myslím, že by sa namiesto slivkového lekváru mohlo použiť aj ovocie, koláč by bol ešte sviežejší :-) až bude ovocie v záhrade vyskúšam :-)
O chuti nepochybujem....vďaka. Už mám nápad, čo upečiem na víkend.
:(
koláčik vyzerá super. ukladám do KK. Ďakujem.
všetkým komentátorom prajem príjemné pečenie!
@gejbi ak ste čítali predošlé komentáre, mnohé vareškárky už koláčik upiekli podľa môjho receptu a každej sa vydaril, recept je určite v poriadku ako aj popis, keď robíte tvarohovú plnku, musíte mať jemný tvaroh, ktorý zmiešate s 2 vajciami (samozrejme, že pri pečení nepoužívame najmenšie slepačie vajcia) a plnka zostane tekutá +ostatné ingrediencie viď obrázok, nedali ste náhodou hrudkovitý tvaroh? a nebojte sa, povzbuďte dcéru, pri pečení sa netreba vzdávať, vždy sa dá upiecť nový koláč, začiatky bývajú vždy ťažšie, ale skúsenosťami sa človek učí :)
tu je link na podobný kakaovo-tvarohový koláčik www.facebook.com/photo.php?fbid=272976872824007&set=...
...e keď ste ten puding uvarili, ide o koláč s názvom prešívaná deka :)...tak určite vám bude chutiť i tak...
@kadgalenka lekvár môžete nahradiť nutelou a aj iným džemom, len tie sú zväčša redšie, treba vyskúšať a podeliť sa o skúsenosť, ale určite sa vydarí...tuším ho budem musieť upiecť znova, zasa som dostala chuť :D
Do tvarohu som namiesto vajec pridala varecha.pravda.sk/recepty/bazalkovo-citronovy-curd-fotore...
a použila som pečený slivkový lekvár tiež z Varechy. Rýchly, efektný, super recept aj pre takých, čo moc nepečú.
spravili ste mi radosť, foto je úžasnááá a ďakujem za komentár, želám všetko dobré :)
Koláčik upečený a zožal veľký úspech. Ja som ho síce nejedol ale koštovníci veľmi chválili, tak Ti dávam 5*. Bohužiaľ neviem pridať foto. Pekný deň Ti prajem.
rado sa stalo :-) a ďakujem za foto, želám veľa chuti do varenia a pečenia :)))
ďakujem za krásny komentár, tak si zatlieskam za výborné hodnotenie :-)))
teším sa moooc, krásny deň s úsmevom :-)
ty musíš závidieť sebe sám seba..
ráno kukám:pečený "momofuk" aj koláčik od teba..
takého v kuchyni mi doma treba..či netreba..??
mne môj namaže tak ešte žlčou chleba..
hlavne že -prosperujem..
jednoducho ťa tu ospevujem..počuješ..??
:-)