Foto: annabiel
Kedže je teraz sezóna rebarbory, ponúkam chutný a rýchly koláčik...
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia, maslo a cukor vyšľaháme, pridáme tvaroh a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Je trochu hustejšie a zle sa roztiera, ale pri troške trpezlivosti to pôjde.
- 2
Pripravíme si rebarboru: olúpeme ju a nakrájame na asi pol centimetrové kolieska, pokladieme husto na cesto.
- 3
Všetko posýpeme posýpkou pripravenou z masla, cukru, múky a vanilínového cukru. Pečieme asi 25 min. na 180 stupňoch, alebo podľa možností vašej rúry. Koláčik je vlačný a lahodne kyselkavý. Dá sa použiť rôzne ovocie, výborný je napríklad s broskyňami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu