Tvarohový cheesecake s čučoriedkami

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 18. júna 2014

Komerčný recept

60 minút
na 170 °C

Suroviny

Na cesto:
400 g
3 PL
1 bal
90 g
1 čl
1 ks
250 g
Na náplň:
500 g
90 g
1 bal
3 ks
250 g
3 pl




Postup

  1. 1

    Predhrejte rúru na 170° C. Zmiešajte múku a cukor s práškom do pečiva a kakaom. Potom pridajte vajce a tuk maslová príchuť. Cesto spracujte a nechajte ho odležať cca 20 minút v chladničke.

  2. 2

    Medzitým zmiešajte tuk Hera maslová príchuť, cukor a vanilkový cukor. Hmotu miešajte, kým nebude vláčna a penistá. Oddeľte si žĺtky od bielkov. Potom do cukru s tukom pridajte po jednom žĺtky a nakoniec tvaroh. Všetko dobre premiešajte. Bielky vyšľahajte a spolu s pudingom ich pridajte do masy. Nakoniec všetko premiešajte a rovnomerne vylejte na korpus a posypte čerstvými alebo mrazenými čučoriedkami. Pečte cca 60 minút.

Diskusia k receptu

abend
Zaujímavý recept, všetko čo je tvarohové je pre mňa zaujímavé. Vadí mi však Hera, tú určite nahradím maslom. S rastlinnými tukmi sa "nekamarátim". Dúfam, že tým nič nepokazím.
1x makka
andyradio
Ja som použila maslo, a neodporúčam. Všetko pláve, už druhú hodinu pečiem... Keď už, tak oveľa menej masla.
sanguinaria
fuuu, to je teda divný recept, ale slovo chees , teda prvý stupeň syra, čož je predsa mascarpone sa tam nenachádza, a tradíciu celkom obchádza. Tá čudesná vec, čo sa nazýva puding ,do takéhoto typu koláča vôbec nepatrí., je to zmeska neprofesiálna, a na varechu patrí len ako inšpirácia pod iným názvom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia