porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 150 g |
|
| 3 ks |
|
| 150 g |
|
| 200 g |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 balíčka |
|
| 150 ml |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 400 g |
|
| 1 balíček |
|
| 50 g |
|
| 60 g |
|
| 2 ks |
|
| Orechová masa: | |
| 100 g |
|
| 3 ks |
|
| 125 g |
|
| 125 g |
|
| 100 g |
|
| 1/2 balíčka |
|
Postup
-
1
Práškový cukor, zmäknuté maslo a žĺtky vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky primiešame kakaový prášok, kypriaci prášok a pridáme do vymiešanej masy spolu s mliekom a vyšľahaným tuhým snehom. Spolu premiešame. Cesto rozotrieme na hlbší vymastený a múkou vysypaný plech.
- 2
Na cesto po lyžičkách dávame tvarohovú plnku, na ktorú rovnomerne rozotrieme orechovú masu. Takto naplnený plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40–50 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme vlašskými orechmi.
- 3
Tvarohová plnka: tvaroh, vanilkový cukor, hrozienka, práškový cukor a žĺtky spolu vymiešame. Orechová masa: maslo vymiešame so žĺtkami a s cukrom. Múku, mleté orechy a kypriaci prášok premiešame a pridáme do vymiešanej masy spolu s vyšľahaným tuhým snehom. Spolu premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu