porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
3 ks |
|
150 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
1/2 balíčka |
|
150 ml |
|
Tvarohová plnka: | |
400 g |
|
1 balíček |
|
50 g |
|
60 g |
|
2 ks |
|
Orechová masa: | |
100 g |
|
3 ks |
|
125 g |
|
125 g |
|
100 g |
|
1/2 balíčka |
|
Postup
-
1
Práškový cukor, zmäknuté maslo a žĺtky vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky primiešame kakaový prášok, kypriaci prášok a pridáme do vymiešanej masy spolu s mliekom a vyšľahaným tuhým snehom. Spolu premiešame. Cesto rozotrieme na hlbší vymastený a múkou vysypaný plech.
- 2
Na cesto po lyžičkách dávame tvarohovú plnku, na ktorú rovnomerne rozotrieme orechovú masu. Takto naplnený plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40–50 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme vlašskými orechmi.
- 3
Tvarohová plnka: tvaroh, vanilkový cukor, hrozienka, práškový cukor a žĺtky spolu vymiešame. Orechová masa: maslo vymiešame so žĺtkami a s cukrom. Múku, mleté orechy a kypriaci prášok premiešame a pridáme do vymiešanej masy spolu s vyšľahaným tuhým snehom. Spolu premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu