Tvarohovo–orechový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 23. októbra 2009
10
porcií
30 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
3 ks
150 g
200 g
2 PL
1/2 balíčka
150 ml
Tvarohová plnka:
400 g
1 balíček
50 g
60 g
2 ks
Orechová masa:
100 g
3 ks
125 g
125 g
100 g
1/2 balíčka




Postup

  1. 1

    Práškový cukor, zmäknuté maslo a žĺtky vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky primiešame kakaový prášok, kypriaci prášok a pridáme do vymiešanej masy spolu s mliekom a vyšľahaným tuhým snehom. Spolu premiešame. Cesto rozotrieme na hlbší vymastený a múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Na cesto po lyžičkách dávame tvarohovú plnku, na ktorú rovnomerne rozotrieme orechovú masu. Takto naplnený plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40–50 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme vlašskými orechmi.

  3. 3

    Tvarohová plnka: tvaroh, vanilkový cukor, hrozienka, práškový cukor a žĺtky spolu vymiešame. Orechová masa: maslo vymiešame so žĺtkami a s cukrom. Múku, mleté orechy a kypriaci prášok premiešame a pridáme do vymiešanej masy spolu s vyšľahaným tuhým snehom. Spolu premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia