Tvarohovo–orechový koláč
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
40-50 minút tepelná úprava |
Postup- Práškový cukor, zmäknuté maslo a žĺtky vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky primiešame kakaový prášok, kypriaci prášok a pridáme do vymiešanej masy spolu s mliekom a vyšľahaným tuhým snehom. Spolu premiešame. Cesto rozotrieme na hlbší vymastený a múkou vysypaný plech.
- Na cesto po lyžičkách dávame tvarohovú plnku, na ktorú rovnomerne rozotrieme orechovú masu. Takto naplnený plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40–50 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme vlašskými orechmi.
- Tvarohová plnka: tvaroh, vanilkový cukor, hrozienka, práškový cukor a žĺtky spolu vymiešame. Orechová masa: maslo vymiešame so žĺtkami a s cukrom. Múku, mleté orechy a kypriaci prášok premiešame a pridáme do vymiešanej masy spolu s vyšľahaným tuhým snehom. Spolu premiešame.
|