Tvarohovo–orechový koláč

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Práškový cukor, zmäknuté maslo a žĺtky vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky primiešame kakaový prášok, kypriaci prášok a pridáme do vymiešanej masy spolu s mliekom a vyšľahaným tuhým snehom. Spolu premiešame. Cesto rozotrieme na hlbší vymastený a múkou vysypaný plech.
  2. Na cesto po lyžičkách dávame tvarohovú plnku, na ktorú rovnomerne rozotrieme orechovú masu. Takto naplnený plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40–50 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme vlašskými orechmi.
  3. Tvarohová plnka: tvaroh, vanilkový cukor, hrozienka, práškový cukor a žĺtky spolu vymiešame. Orechová masa: maslo vymiešame so žĺtkami a s cukrom. Múku, mleté orechy a kypriaci prášok premiešame a pridáme do vymiešanej masy spolu s vyšľahaným tuhým snehom. Spolu premiešame.