Tvarohovo-višňový dezert pod snehom
			   Helena Podhorská
kuchárka Novej menzy v Žiline, 3. septembra 2012
		   
		   kuchárka Novej menzy v Žiline, 3. septembra 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g, rozpustené | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 600 g, vykôstkované | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 700 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| Sneh: | |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme do hladkej hmoty. Keď nakysne, vtlačíme ho v rovnomernej vrstve na vymastený plech a navrch poukladáme višne.
- 2
 Tvaroh s cukrom zmiešame a spolu s pudingom vylejeme na koláč. Zapekáme asi 15 minút.
- 3
 Vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh. Zakryjeme ním tvarohovú plnku a dezert necháme dopiecť do ružova asi 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu