Tvarohovo-višňový dezert pod snehom
Helena Podhorská
kuchárka Novej menzy v Žiline, 3. septembra 2012
kuchárka Novej menzy v Žiline, 3. septembra 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 30 g |
|
| 200 ml |
|
| 2 ks |
|
| 50 g, rozpustené |
|
| štipka |
|
| 100 g |
|
| 600 g, vykôstkované |
|
| Plnka: | |
| 700 g |
|
| 250 g |
|
| 40 g |
|
| Sneh: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme do hladkej hmoty. Keď nakysne, vtlačíme ho v rovnomernej vrstve na vymastený plech a navrch poukladáme višne.
- 2
Tvaroh s cukrom zmiešame a spolu s pudingom vylejeme na koláč. Zapekáme asi 15 minút.
- 3
Vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh. Zakryjeme ním tvarohovú plnku a dezert necháme dopiecť do ružova asi 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu