Foto: edith
Ak je po ruke čerstvé ovocie , pečiem zásadne koláče na ktorých vynikne ich chuť. U nás sa robí najčastejši bublanina, ktorá je jednoduchá, rýchla Zobraziť celý popisAk je po ruke čerstvé ovocie , pečiem zásadne koláče na ktorých vynikne ich chuť. U nás sa robí najčastejši bublanina, ktorá je jednoduchá, rýchla a hlavne chutná. Bublanina sa dá upiecť na množstvo spôsobov. Tentokrát som použila višne , ktoré dodali osviežujúcu letnú chuť aj klasickému receptu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
5 ks |
|
200 g |
|
1 balenie |
|
1/2 ČL |
|
1 dcl |
|
1,5 dcl |
|
1,5 PL |
|
|
|
250 g |
|
1 balenie |
|
na vymastenie pekáča |
|
na vysypanie plechu |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Vajíčka ( mali by mať izbovú teplotu ) oddelíme . Žĺtka vymixujeme s teplou vodou do penista, pridáme cukor, olej a vlažné mlieko a všetko dobre premiešame ( prípadne premixujeme ). Potom postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Nakoniec pridáme tuhý sneh vymiešaný z bielkov. Medzi tým si od kôstkujeme višne a zmiešame si ich s roztlačeným tvarohom a vanilkovým cukrom. ( Ja som tvaroch ľahšie roztlačila , keď som naň dala cca 1 PL šťavu z višní ).
-
2
Surové cesto vylejeme na ( maslom vytretí ) a ( múkou vysypaný ) plech, rozotrieme ho rovnomerne a na povrch lyžičkou nanesieme zmes tvarohu a višní.
-
3
Vložíme do vopred vyhriatej rúry na cca 20-25 min. a pečieme pri teplote max 180 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť a povrch posypeme práškovým cukrom. Ja som na ozdobu ešte použila čerstvé višne. Prajem dobrú chuť ( u nás je už po koláči ) :-)
varecha.pravda.sk/recepty/ceresnova-bublanina-s-tvarohom-...