Foto: danda3
V lete u nás idú najmä nepečené dezerty s ovocím a tvarohom.
príprava
Postup
-
1
Želatínu zalejeme nálevom z broskýň a necháme napučať.
-
2
V mlieku si rozmiešame pudingové prášky a spolu s cukrom (podľa chuti) uvaríme hustý puding. Do horúceho pridáme napučanú želatínu a rozmiešame, kým sa neroztopí.
-
3
Potom primiešame tvaroh.
-
4
A nakoniec ovocie podľa chuti, zavárala som broskyne, jeden pohár tiekol, tak som ho otvorila a pokrájala na malé kúsky a čučoriedky mi doniesom brat z Liptova. Čučoriedky som si nechala aj na dozdobenie.
-
5
Plech vyložíme keksami, nalejeme pudingovo - tvarohovú zmes s ovocím a dáme do chladu, kým si pripravíme želé podľa návodu. Na vrch nasypeme čučoriedky a zalejeme nie horúcim želé, do ktorého som pridala aj šťavu z citróna. Dáme stuhnúť na cca 4 hodiny.
-
6
Hotová pokrájame a
-
7
môžeme ochutnávať. Dobrú chuť!☺
Diskusia k receptu