Foto: zuzanka1367
Tento koláč sem vložila pred 3 rokmi @vavan, chcela som sa jej poďakovať a pridať fotku, ale recept je vypnutý. Dúfam, že nikoho neurazím, Zobraziť celý popisTento koláč sem vložila pred 3 rokmi @vavan, chcela som sa jej poďakovať a pridať fotku, ale recept je vypnutý. Dúfam, že nikoho neurazím, ak ho po mojich drobných úpravách pripomeniem, lebo by bola škoda naň zabudnúť, je výborný.
porcia
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
6 lyžíc |
|
štipka |
|
Plnka orechová: | |
300 g |
|
1,5 dcl |
|
70 g |
|
0,5 dcl (koňak) |
|
Plnka tvarohová: | |
500 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
40 g |
|
3 ks |
|
|
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Z múky, masla, cukru, žĺtkov, smotany a PDP vypracujeme cesto...
-
2
Orechovú plnku pripravíme zaliatím orechov horúcim mliekom, pridáme cukor a rum a zamiešame, máme hotovo...
-
3
Tvarohovú plnku pripravíme tiež jednoducho zmiešaním tvarohu, cukru, citrónovej kôry, vanilkového cukru, následne pridáme práškový puding a vyšľahaný sneh z 3 bielkov.
-
4
Celé cesto váži 1100 gramov, tak ho rozdelíme na polovice, pripravíme si papier na pečenie vo veľkosti plechu, použila som plech o veľkosti 38X28 cm, rozvaľkáme na múkou vysypanom papieri a prenesieme na plech tak, aby tvoril aj okraje, otvoríme si lekvár, ja som použila ríbezľový, kyselý, ale veselý :) a potrieme celé cesto...
-
5
Na lekvár natrieme orechovú plnku, zarovnáme a pridáme tvarohovú plnku...
-
6
Druhú polku cesta vyvaľkáme tak isto na papieri a za jeho pomoci ho prenesieme na tvarohovú plnku, okraje popritláčame, aby plnka nevytekala, popicháme špáradlom a vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov, piekla som 40 minút,
-
7
Koláč som nechala vychladnúť a už len nakrájať, je teda výborný a po nakrájaní nachovám celú rodinu aj kamarátov...Tak včera som slintala nad koláčom od Mariamky, tak som si nakoniec ten tvarohový upiekla sama, tak ako vravela, čo si človek neurobí, nemá :)))
Mohu se zeptat jak se postupuje, když se těsto rozválí na papíře, jde to dobře dát na koláč?
Děkuji.