Tvarohovo-broskyňové kocky s parížskym krémom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 6. júna 2015
Tvarohovo-broskyňové kocky s parížskym krémom (fotorecept)
Foto: olinecka

Dnešný deň som spríjemnila mojím blízkym,takouto dobrotou!!!!

50 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
200 g
240 g
1/2 bal.
1,5 dl
1,5 dl
4 PL
Plnka č.1:
250 g
2 bal.
120 g
500 g mäkký hrudkovitý
Plnka č.2:
500 ml
40 g
3 PL
 na posypanie
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľahame na tuhý sneh postupne pridáme žltky,olej,mlieko nakoniec múku zmiešanu s práškom do pečiva a kakaom.Zľahka premiešame a cesto vylejeme na plech 30x41cm ,ktorý sme vystlali papierom na pečenie,boky vymastime maslom vysypeme múkou .Pečieme na 190 stupňov 25-30 minút ,upečený necháme vychladnúť.Smotanu na parížsky krém uvaríme s cukrom a kakaom dáme do chladničky vychladnúť najlepšie uvariť deň predtým.

    Tvarohovo-broskyňové kocky s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo ,vanilkový a práškový cukor vymiešame do hladka pridáme tvaroh,broskyne pokrájame na menšie kúsky.

    Tvarohovo-broskyňové kocky s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z korpusu odstránime papier a korpus pokvapkáme šťavou z broskýň ,nanesieme rovnomerne tvarohovu plnku.Nakrájané broskyne rozložíme na koláč.

    Tvarohovo-broskyňové kocky s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec vyšľahame smotanu , mixerom na najvyšších otáčkach pridáme smetafix.Hotový parížsky krém natrieme na koláč,vrch posypeme grankom dáme do chladničky stuhnuť.Výborný zákusok!!!!!

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@Olinecka , ten upeceny korpus si otocila? Myslim si, že ano, aby si mohla stiahnut papier. Len potom pred nanesaním kremu bud si cesto dala tak ako sa upieklo do povodneho miesta alebo zostalo otocene.
Zakusok sa mi paci, ukladam do KK.

Pridaj komentár k receptu: