Tvarohovo-broskyňové kocky s parížskym krémom fotorecept
Dnešný deň som spríjemnila mojím blízkym,takouto dobrotou!!!!
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks |
|
| 200 g |
|
| 240 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1,5 dl |
|
| 1,5 dl |
|
| 4 PL |
|
| Plnka č.1: | |
| 250 g |
|
| 2 bal. |
|
| 120 g |
|
| 500 g mäkký hrudkovitý |
|
| Plnka č.2: | |
| 500 ml |
|
| 40 g |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
| na posypanie |
|
| na vymastenie plechu |
|
| na vysypanie plechu |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bielky vyšľahame na tuhý sneh postupne pridáme žltky,olej,mlieko nakoniec múku zmiešanu s práškom do pečiva a kakaom.Zľahka premiešame a cesto vylejeme na plech 30x41cm ,ktorý sme vystlali papierom na pečenie,boky vymastime maslom vysypeme múkou .Pečieme na 190 stupňov 25-30 minút ,upečený necháme vychladnúť.Smotanu na parížsky krém uvaríme s cukrom a kakaom dáme do chladničky vychladnúť najlepšie uvariť deň predtým.
-
2
Maslo ,vanilkový a práškový cukor vymiešame do hladka pridáme tvaroh,broskyne pokrájame na menšie kúsky.
-
3
Z korpusu odstránime papier a korpus pokvapkáme šťavou z broskýň ,nanesieme rovnomerne tvarohovu plnku.Nakrájané broskyne rozložíme na koláč.
-
4
Nakoniec vyšľahame smotanu , mixerom na najvyšších otáčkach pridáme smetafix.Hotový parížsky krém natrieme na koláč,vrch posypeme grankom dáme do chladničky stuhnuť.Výborný zákusok!!!!!









Zakusok sa mi paci, ukladam do KK.