Tvarohové šišky

Autor receptu: tetrisss

Dnes prišiel tak nenazdajky domov môj mladší synko a keďže už nebolo dosť času, tak ma napadol veľmi rýchly a chutný recept a tak ho ponúkam aj vám, dokonca by ste ho ešte dnes stihli aj k hokeju. :)

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do tvarohu /ja mám najradšej vo vedierku z Lidla/ dáme žĺtky, miešame, potom rum, kôru, prášok do pečiva, cukor, soľ, nakoniec múku a stále do intenzívne miešame, stačí lyžicou, nešľaháme. Vznikne také pomerne husté cesto.
  2. Vyprážame v oleji , dávame dvomi lyžicami také kôpky vo veľkosti asi polvajca, pražíme pomaly, aby neboli vnútri surové, otáčame. Vypražíme do červena.Ak nie ste si istí, radšej prvú rozlomíme, aby sme videli,či už sú.
  3. Dáme odkvapkať z oleja na servítku a hneď štedro posypeme práškovým cukrom, môžeme do cukru pridať aj kakao. Obalíme cukrom celú šišku. Poukladáme na tanier a na vrch šišiek natrieme za malú lyžičku lekváru. Keď pridáte kakao do cukru, lepší je marhuľový a ešte lepší broskyňový lekvár. Z tejto dávky výjdu dva taniere, žiaľ, kým ma napadlo odfotiť, už nebolo čo.