Foto: siskam
Tento recept som dostala od bývalej kolegyne. Je veľmi starý a robím ho často, pretože je veľmi chutný a zatiaľ skoro každý kto ho Zobraziť celý popisTento recept som dostala od bývalej kolegyne. Je veľmi starý a robím ho často, pretože je veľmi chutný a zatiaľ skoro každý kto ho ochutnal si pýtal recept. Je tu veľa receptov na tvarohové koláče, ale možno niekomu príde vhod aj tento.
príprava
na 170 °C
Suroviny
350 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1/2 sáčku |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Tvarohová plnka: | |
1/2 kg |
|
2 dcl |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
4-5 PL |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme odpočívať v chlade. Zatiaľ si pripravíme kašu do plnky.
- 2
V 2 dcl mlieka rozhabarkujeme 3 žĺtky, pridáme 1 lyžicu hlad. múky, vanilkový cukor a 4-5 PL kryštál. cukru /podľa chuti/. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť.
- 3
Cesto rozdelíme na 2 polovice. Rozvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Je dosť krehké a ťažko sa dáva na valček, tak to robím týmto jednoduchým spôsobom. Zrolujem ho na doske a preložím na plech.
- 4
Asi takto. Na plechu ho jednoducho odrolujem. /No ten výraz teda nič moc, ale dúfam to pochopíte/.
- 5
Vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov.
- 6
Do vychladnutej kaše pridáme 1/2 kg tvarohu a sneh z bielkov. Do týchto rezov nedávam hrozienka, ale samozrejme môžete si ich pridať.
- 7
Na vyvaľkané cesto na plechu, navrstvíme a rozotrieme tvarohovú plnku.
- 8
Zakryjeme druhým plátom cesta a popicháme vidličkou. Koláč ničím nepotierame.
- 9
Ja som ho piekla v teplovzdušnej rúre pri 170oC asi 45 min.
- 2
Vyborny kolacik, Pekne Vianoce.