Tvarohové rezy s ovocím

mojaradost - bez fotkymojaradost, 7. januára 2014

Recept mám z jednej návštevy, tak som ho vyskúšala a je super.

30
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

340 g
220 g
4 ks
100 ml
130 ml
1 ks
2 pl
Plnka:
750 g
130 g
1 ks
1 ks
2 ks
1 pl
740 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piškóta: 4 vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu, zamiešame múku s práškom do pečiva a 2 lyžice kakaa. Hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme polovicu cesta. Plech rozmer 33x40 cm.

  2. 2

    Plnka: vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, jemne zamiešame tvaroh, vanilkový pudingový prášok a um. Opatrne lievame na cesto. Na tvarohovú plnku naukladáme scedené pokrájané broskyne na menšie kúsky. /Môžu byť aj marhule alebo iné ovocie./

  3. 3

    Na tvarohovú plnku nalejeme zvyšok cesta a upečieme. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, pokrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť!

    Tvarohové rezy s ovocím - obrázok 3

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
Lákavý koláčik hneď na pohľad a výborné ingrediencie si použila, ja dám namiesto polovice cukru steviu a namiesto broskýň marhule, alebo slivky, tie sú chuťovo výraznejšie. Tiež nahradím polovicu múky špaldovou, snáď si naši nevšimnú :)))
prave som ho dopiekla a je vyborny ja som posypala na vrch mrazene ribezle a je to mnam....dakujem a doporucujem ja som pouzila plech 30x40
Vsetko od tvarohu mam velmi rada, no s jemnym sa nekamaratim, pripada mi kasovy a pouzivam vsade hrudkovy. Prosim o radu, ak dam hrudkovy a jemne ho premixujem, nebude plnka suchsia ? Ci napravi aj voda z brosk.kompotu ? Dik :)
S hrudkovým tvarohom som ešte nerobila, ale ak pečiete strúhaný, plnka je niečo podobné a nie je kašová. Ale skúsiť môžete, zlé to určite nebude. Skúste dať hrudkový do mrazničky, po rozmrazení sa rozpadne a bude jemný mixovanie neviem, tomu veľa nepomôže.
@mojaradost : Ja zase používam zväčša hrudkovitý tvaroh, jemný len výnimočne. Do tvarohu pridávam zvyčajne trochu mlieka, aby sa s ním lepšie pracovalo a nebol taký suchý.
Každý si môže prispôsobiť recept svojej chuti, ak Vám lepšie pracuje s hrudkovým a chutí Vám, tak použite ten. Ja používam hrudkový na buchty, koláče, je super.
Idem ho na nedeľu vyskúšať, veľmi sa mi poľubuje. Ja dám tiež hrudkový tvaroh, ten sa mi zdá kvalitnejší, ten jemný používam len na slané, z lístkového cesta.
@mojaradost naozaj staci piect tych 20 minut vo vyhriatej rure? Vcera som ho totiz piekla, este odpociva v chladnicke, lebo som na vrch dala dzem a cokoladu. Ale ked som ho vytiahla z rury, tak sa mi v strede zdal byt taky pohyblivy, akoby pudingovej konzistencie..ale zvrchu bol v pohode upeceny. Je to ok?
Mne stačilo tých 20 minút, ale treba sa riadiť podľa svojej rúry. Mohli ste nechať trochu dlhšie keď sa Vám to nezdalo. Nemal by mať pudingovú konzistenciu.
Teraz som piekla tvoje fajné rezy,@mojaradost ,sú fantasticky jemné,ľahučké,nepresladené.Ako som sa domnievala v predošlom mojom komente k týmto rezom,budú to naše obľúbené!Dcéra zjedla namiesto obeda hneď 6 kúskov a to si stráži líniu:-)Našla som tu nedaleko malú farmu,odtiaľ som mala tvaroh,mala som len 60dkg,ale pridala som téglik bieleho jogurtu.Ďakujem pekne za recept,vrele odporúčam...


Pridaj komentár k receptu: