Foto: ovan
Tento recept je u nás doma obľúbený už veľmi dlho a aj napriek tomu, že tu už niekde určite je, rozhodla som sa ho Zobraziť celý popisTento recept je u nás doma obľúbený už veľmi dlho a aj napriek tomu, že tu už niekde určite je, rozhodla som sa ho pridať taký, podľa akého robím tieto pagáčiky ja. :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z múky, tvarohu a palmarínu, soli, kmínu a vegety vypracujeme v miske cesto. Kmín, soľ aj vegetu pridávam od oka, kmínu mám rada radšej viac. Soli sa dá pridať kľudne aj za lyžičku, ešte sa mi nestalo, aby boli tieto pagáčiky presolené. :) Cesto dáme odležať do chladničky, ideálne aj na celú noc.
-
2
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto približne na 5mm hrúbku. Z cesta potom vykrajujeme pagáčiky pomocou formičiek. Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
3
Pagáčiky potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200°C približne na 15- 20 minút, to uvidíme podľa farby- na okrajoch hnedšie, na povrchu pekne zlaté. Dobrú chuť! :)
Diskusia k receptu