Tvarohové pagáčiky

ovan - bez fotkyovan, 8. novembra 2012
Tvarohové pagáčiky
Foto: ovan

Tento recept je u nás doma obľúbený už veľmi dlho a aj napriek tomu, že tu už niekde určite je, rozhodla som sa ho Zobraziť celý popisTento recept je u nás doma obľúbený už veľmi dlho a aj napriek tomu, že tu už niekde určite je, rozhodla som sa ho pridať taký, podľa akého robím tieto pagáčiky ja. :)

80
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, tvarohu a palmarínu, soli, kmínu a vegety vypracujeme v miske cesto. Kmín, soľ aj vegetu pridávam od oka, kmínu mám rada radšej viac. Soli sa dá pridať kľudne aj za lyžičku, ešte sa mi nestalo, aby boli tieto pagáčiky presolené. :) Cesto dáme odležať do chladničky, ideálne aj na celú noc.

    Tvarohové pagáčiky - obrázok 1
  2. 2

    Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto približne na 5mm hrúbku. Z cesta potom vykrajujeme pagáčiky pomocou formičiek. Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Tvarohové pagáčiky - obrázok 2
  3. 3

    Pagáčiky potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200°C približne na 15- 20 minút, to uvidíme podľa farby- na okrajoch hnedšie, na povrchu pekne zlaté. Dobrú chuť! :)

    Tvarohové pagáčiky - obrázok 3

Diskusia k receptu

baculata
Velmi pekné pagáčiky, ja robím tak isto, len namiesto tvarohu dávam 250 gr kyslej smotany, tzv. rýchle pagáče. Máš ich pekne vypečené.
inka232
Aj ja ich robievam a su vynikajuce len tam nedavam kmin a vrch este posypem makom
hralka
ja robím bryndzové a posypané rascou.Sú fantastikuš!!!
hralka
ja robím bryndzové a posypané rascou.Sú fantastikuš!!!Ale aj tieto idem urobiť,páčia sa mi a mám veľa tvarohu,takže ho miniem na slané,to mi chutí viac ako sladké.Máš ich peknučké,chrumkavučké,len zahryznúť.
pachola
tento recept robím na sladko, bez soli, rasce,vegety ,plním lekvárom,obalujem v o vanilke a cukre
ancicka
Stará dobrá klasika.Koľko váži tvaroh,toľko múky a masla.Dobré na slano i sladko.
marijanka712
krásne vydarené a iste aj vynikajúcue ako ináč tam kde je tvaroh , je to fajnotka skúsim si ich urobiť aj ja
sovka62
Z tohto cesta (a z jeho obmien, napr. namiesto tvarohu 250g bryndze, strúhaného syra, alebo zemiakov) robievam slané tyčinky, radšej tenšie, tvaroh sa vypečie do červena a chutia ako škvarkové.
ebaka
slané tvarohové máš peknučké,verím,že aj výborné....vyskúšam,ingrediencie mám doma....robievam s bryndzou,sú tiež výborné a vyskúšam podľa @sovka62 tyčinky...ďakujem
zdezda
výborné cesto, chutné papanie, tiež obmieňam so syrom, pekné foto :-)
dandy
Vynikajúce sú - ak cesto urobíte večer a ráno ho aspoň 2x po pol hodine trochu vygúľate a 3x preložíte. Potom sa už normálne vyvaľká cesto a pagáčiky budú ľahké a vysoké-
ivan14
Jen bych chtěl vědět - není pečivo třetí den tvrdší? Z těsta 1+1+1 dělám sladké koláčky, plněné meruňkovou marmeládou. Jsou vynikající, ale na okamžitou spotřebu. Druhý den k snídani - a pak tvrdnou. Proto mě zajímá, jestli se tohle nechová stejně.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia