Foto: mataliptak
Týmto receptom som sa dala inšpirovať pri relácii Bez servítky ... velmi ma zaujal tam som sa rozhodla vyskúšať a dnes na večeru Zobraziť celý popisTýmto receptom som sa dala inšpirovať pri relácii Bez servítky ... velmi ma zaujal tam som sa rozhodla vyskúšať a dnes na večeru sme si pochutnali , bola to mňamka....
Postup
-
1
Tvaroh , žltka , múku , cukor dáme do misy , pridáme potrhané kúsky toustového chleby bez kôrky .... maslo si dáme roztopiť do mikrovlnky a prilejeme ku zmesi a všetko dobre rukami premiešame , ked je cesto lepkavé tak dosypeme krupicu .... ja som jej dala dosť kým bolo cesto akurát asi aj pol šálky .... takto pripravené cesto dáme do chladničky na pol hodinu odpočívať ....
-
2
zatial kým cesto odpočíva si uvaríme redší puding ...
-
3
po pol hodinke si zo zmesi robíme na ruke placku na ktorú si dáme čerstvú jahodu a pekne ju zabalíme ... ak sa bude cesto lepiť tak sa netreba zlaknúť len pridať tú krupicu, mne sa to velmi osvedčilo ...
-
4
z tejto dávky mi vyšlo 20 guliek velkých ako tenisové loptičky ...
-
5
pripravené gulky vyvaríme vo vriacej vode , kým nevyplávajú na povrch cca 5 minút ... moje nie sú velmi pekného tvaru ale dosť som sa ponáhlala lebo hladoši už čakali pri stole :-)
-
6
a možeme servírovať .. na tanier nalejeme puding na ktorý uložíme guľky , obložíme ovocím , ja som posypala guľky škoricovým cukrom a chutilo to ...
-
7
jahody sú zaručene najlepšie čerstvé a nie z konzervy ... tak dobrú chuť !!!
Diskusia k receptu