Foto: ywett
s kúskami čokolády a pudingom. Recept som našla na nete a táto bábovka sa mi zapáčila lebo s tvarohom je jemnejšia....akurátne som musela Zobraziť celý popis s kúskami čokolády a pudingom. Recept som našla na nete a táto bábovka sa mi zapáčila lebo s tvarohom je jemnejšia....akurátne som musela pridať viac mlieka, ako bolo uvedené v recepte, lebo cesto bolo dosť husté...
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 |
|
150g |
|
1 |
|
250g |
|
100g rozpustené |
|
200g |
|
1 |
|
5 polievkové lyžice |
|
50g narezaná na menšie kúsky |
|
štipka |
|
1 |
|
Postup
-
1
Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh.
-
2
V miske zmiešame žĺtka s vanilkovým a kryštálovým cukrom, pridáme tvaroh, mlieko, maslo, pudingový prášok a rozšľaháme. Zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a ak by cesto bolo velmi husté, pridáme ešte mlieko (ja som pridala 100ml)
-
3
Zľahka vmiešame tuhý sneh.
-
4
A nakoniec pridáme kúsky čokolády.
-
5
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov, približne tých 60 minút (skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečená) Necháme dobre vychladnúť a vyklopíme.
-
6
Dobrú chuť!
@janger , áno ešte má to čaká na pravej, ale to ešte potrvá pár mesiacov
@bejgi teším sa s tebou :-))
@katka78 , ďakujem a ak vyskúšaš, nech chutí
@alena45 , nespytuješ sa na správnom mieste...:)
Ešte mi napadlo, na FB je skupina "Pečem peceň", kde ti kočky tiež ochotne poradia.
@tassiedevil máš pravdu, cesto bolo husté dosť, ale pracovalo sa sním dobre, tak som netušila, že by to mohol byť problém. Ivetka to spomína aj v recepte, že ak je husté, môže sa trošku zriediť, ale mne sa to zdalo zbytočné, lebo síce bolo cesto hustejšie, ale vôbec nie tuhé, práveže nadýchané, pekne sa dalo naliať do formy.. žeby to bol problém? Isté je jedno, kým sa mi nepodarí, budem skúšať, lebo zlý výsledok a ja to nejde dokopy ;-). Ďakujem Vám pekne obom za snahu a pomoc ;-)
...a posledne keď som perník piekla, tak som ho mala ako ty bábovku, to cesto som mala v strede ako ubité a skôr gumové a nie nadýchané (mala som to odfotiť). Ja si myslím, že to bude kvalitou múky, čo sa mohlo stať aj v tvojom prípade...lebo keď som kúpila novú múku a piekla som dvojfarebnú piškótu, bolo cesto vysoké a nadýchané. Počula som, že niekedy môže byť zlej kvality aj kypriaci prášok.
@Katka , musela som sa pousmiať ako milo si to spracovanie bábovky opísala, som rada, že ťa nepodarok neodradil a verím tomu, že nabudúce sa ti bábovka a aj mne perník už podarí, držím palce ;-) a ďakujem, že si napísala tvoju skúsenosť s receptom a ďakujem aj @tassiedevil a @alene45 , že reagovali aj za mňa...nedalo sa mi skôr napísať.
Ešte ma napadlo či by nebolo lepšie nedať ten vanilkový puding, či to nemohol spôsobiť aj ten...ak budem bábovku piecť, ozvem sa
Milá Ivetka, piekla som ju pred pár dňami a konečne sa mi podarila :-) Vymenila som múku, formu a veru aj ten puding som vynechala, lebo som ho nemala doma. Teraz už konečne aj vyzerá tak dobre ako chutí :-) Ďakujem pekne za recept a pomoc :-)
@tiginko , môžem aj tvoje foto bábovky si pridať na svoj blog?