Foto: jazavka
Tento recept som našla na FB a dnes som ho vyskúšala, kto má rad rôzne druhy čokolád určite mu bude chutiť
príprava
Postup
-
1
Tvaroh si vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, vyšľaháme si šľahačku a dáme si do asi pol dcl mlieka napučať želatínu.
-
2
Spojíme tvaroh so šľahačkou, dáme si ohriať (nie variť) želatínu, necháme ju vychladnúť a pomaličky vlievame do tvarohovej masy.
-
3
Vystelieme si formu na biskupský chlebíček papierom na pečenie (ja som použila potravinársku fóliu, lepšie sa mi s ňou pracovalo)
-
4
Rozdelíme si tvarohovú zmes na približne tri rovnaké časti.
-
5
pripravíme si čokolády - mliečnu, horkú a bielu
-
6
Postupne si roztopíme horkú, mliečnu a nakoniec bielu čokoládu. Spojíme tvarohovú zmes s horkou čokoládou, nalejeme do formy a necháme chvíľu zatuhnúť.
-
7
Takto postupujeme so všetkými troma vrstvami. Každú vrstvu necháme aspoň chvíľu zachladiť. (ja som mala naponáhlo tak som dávala do mrazničky)
-
8
Na poslednú bielu vrstvu poukladáme BB keksy - to bude vlastne spodok zákusku a necháme poriadne zatuhnúť, najlepšie do druhého dňa (ja som toľko času nemala - tak je to potom vidieť aj na reze, nie je dobre stuhnutý)
-
9
Dobre vychladený koláč vyklopíme na tácku, pofŕkame zvyšnou čokoládou (mala by byť trojfarebná, tmavá, svetlejšia a biela - mne ostala už len horká)
-
10
narežeme na kúsky a môžeme konzumovať...prajem dobrú chuť...
Diskusia k receptu