Trojčokoládový rez (fotorecept)

Autor receptu: jazavka

Tento recept som našla na FB a dnes som ho vyskúšala, kto má rad rôzne druhy čokolád určite mu bude chutiť

60 minút
príprava

Postup

  1. Tvaroh si vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, vyšľaháme si šľahačku a dáme si do asi pol dcl mlieka napučať želatínu.
  2. Spojíme tvaroh so šľahačkou, dáme si ohriať (nie variť) želatínu, necháme ju vychladnúť a pomaličky vlievame do tvarohovej masy.
  3. Vystelieme si formu na biskupský chlebíček papierom na pečenie (ja som použila potravinársku fóliu, lepšie sa mi s ňou pracovalo)
  4. Rozdelíme si tvarohovú zmes na približne tri rovnaké časti.
  5. pripravíme si čokolády - mliečnu, horkú a bielu
  6. Postupne si roztopíme horkú, mliečnu a nakoniec bielu čokoládu. Spojíme tvarohovú zmes s horkou čokoládou, nalejeme do formy a necháme chvíľu zatuhnúť.
  7. Takto postupujeme so všetkými troma vrstvami. Každú vrstvu necháme aspoň chvíľu zachladiť. (ja som mala naponáhlo tak som dávala do mrazničky)
  8. Na poslednú bielu vrstvu poukladáme BB keksy - to bude vlastne spodok zákusku a necháme poriadne zatuhnúť, najlepšie do druhého dňa (ja som toľko času nemala - tak je to potom vidieť aj na reze, nie je dobre stuhnutý)
  9. Dobre vychladený koláč vyklopíme na tácku, pofŕkame zvyšnou čokoládou (mala by byť trojfarebná, tmavá, svetlejšia a biela - mne ostala už len horká)
  10. narežeme na kúsky a môžeme konzumovať...prajem dobrú chuť...