Trojčoko-zákusok (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Od bývalej kolegyne som dostala tento recept.Možno ho už máte a ak nie tak skúste. Mne sa síce dobre nepodaril, nemala som dobrý tvaroh a tiež čokoláda tmavá nie je taká aká má byť. Ale skúste možno Vám sa podarí.

Postup

  1. Pripravíme si suroviny
  2. Vyšľaháme šľahačku do tuha.
  3. Do tvarohu pridáme práškový a vanilkový cukor a dobre vyšľaháme. Ja som však nemala ako som už písala dobrý tvaroh tak to aj tak dopadlo.
  4. Do želatíny som dala trochu mlieka nechala napučať a zohriala som ju - nie variť.
  5. Potom som to všetko zmiešala do kopy.
  6. Rozdelila na tri časti.
  7. Dala som si pustiť najprv tmavú čokoládu. Medzi tým som si do formi dala papier na pečenie. Keď sa mi čokoláda pustila vliala som ju do jednej tvarohovej časti dobre rozmiešala a dala do formi nechala trochu stuhnúť.
  8. Pokiaľ mi tuhne prvá vrstva som si roztopila mliečnu čokoláda a opakovala som to isté zmiešala a dala do formi na tmavú vrstvu ale tu nastal problém nie je to tak pekne vidieť ktorá je tmavá a ktorá mliečna žiaľ.
  9. A pokiaľ stuhla mliečna zmes rozpustila som si poslednú bielu čokoládu zmiešala a dala do formi.
  10. Na vrch som poukladala sušienky a dala stuhnúť do chladničky.
  11. Potom som si rozpustila ešte trochu tmavej a trochu bielej čokolády a ozdobila som po stuhnutí koláč no a žiaľ po odkrojení to nie je také ako by malo byť lebo som nedala ten správny tvaroh možno na budúce sa podarí alebo aspoň Vám ak budete skúšať dajte potom foto.
  12. Tu je vidieť, že nie je tvaroh dobrý a taktiež tmavá a mliečna čokoláda splinutá. Možno keď bude smotanový tvaroh to inak vynikne. Skúsim na budúce. Ale inak na chuti to nemení nie je to zlé.