Trocha zdravšia bábovka

Autor receptu: vlasatka

Dnes moji chalani- myslím tým deti (ale také väčšie) chceli upiecť bábovku. Pretože sme sa cez deň pôstili od mäsa. Tak som upiekla takú klasiku, iba som nahradila časť múky celozrnnou a celkom aj mňa prekvapilo ako sa vydarila. A keď ju chválili aj synovia, tak sa podelím o recept, možno sa niekomu zapáči.

15
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Vymiešať mixerom najskôr bielky na sneh, aby sa potom nemuseli umývať metličky. Potom miešať žĺtka s cukrom riadne do peny a pridávať vodu. Riadne prešľahať. Pridať olej. Potom pridať múku (najskôr som dala celozrnnú) a potom hrubú. K nej zamiešať prášok do pečiva a iba ručnou metličkou spolu so snehom premiešať.
  2. Vyliať do formy, ale trocha nechať a do toho pridať tak dve PL kakaa. To naliať na bledé cesto. Troška nejakým špáradlom pomiešať.
  3. Piekla som asi na 160 st.C po dobu 45 min.