Trocha zdravšia bábovka
Autor receptu: vlasatka
Dnes moji chalani- myslím tým deti (ale také väčšie) chceli upiecť
bábovku. Pretože sme sa cez deň pôstili od mäsa. Tak som
upiekla takú klasiku, iba som nahradila časť múky celozrnnou a
celkom aj mňa prekvapilo ako sa vydarila. A keď ju chválili aj
synovia, tak sa podelím o recept, možno sa niekomu zapáči.
15 porcií |
45 minút príprava |
Postup
- Vymiešať mixerom najskôr bielky na sneh, aby sa potom nemuseli umývať metličky. Potom miešať žĺtka s cukrom riadne do peny a pridávať vodu. Riadne prešľahať. Pridať olej. Potom pridať múku (najskôr som dala celozrnnú) a potom hrubú. K nej zamiešať prášok do pečiva a iba ručnou metličkou spolu so snehom premiešať.
- Vyliať do formy, ale trocha nechať a do toho pridať tak dve PL kakaa. To naliať na bledé cesto. Troška nejakým špáradlom pomiešať.
- Piekla som asi na 160 st.C po dobu 45 min.