Trilece

Autor receptu: shpirti

Vynikajúci koláč s balkánskymi koreňmi (Albánsko)- aspoň tam sa tradične pripravuje, ale niektoré zdroje uvádzajú, že pochádza z Amazónie. Vyberte si, ak je to pre Vás dôležité :) V preklade: Tri druhy mlieka. Odporúčam vyskúšať, okrem lahodnej chuti je veľmi jednoduchý na prípravu...

15
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajíčka s cukrom a esenciou vyšľaháme do penista a pridáme preosiatu múku zmiešanú s PDP. Plech vystelieme papierom na pečenie, potrieme ho maslom a samozrejme spolu s cestom pečieme vo vopred vyhriatej rúre 180 stupňov približne 30 minút.
  2. Krém pripravíme veľmi jednoducho : smotanu, mlieko a salko spolu zmiešame ( bez šľahania, varenia...) Po upečení z piškóty hneď odstránime papier na pečenie a celú ju poprepichujeme. Piškótu nemusíme nechať vychladnúť, hneď na neho rovnomerne vylejeme pripravený krém...
  3. Tradičná poleva je karamelový toping, ale podľa mňa, keďže je už koláčik riadne sladký, je čokoládová poleva vhodnejšia. Nechám to na Vás :)