Trdelník
Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 26. októbra 2014
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 26. októbra 2014

Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku necháme nakysnúť droždie. Zmiešame so všetkými surovinami a vymiesime hladké cesto. Valček obalíme alobalom a potrieme olejom.
- 2
Cesto po nakysnutí premiesime a na pomúčenej doske vypracujeme do valčekov hrubých asi dva centimetre. Tie potom obvíjame na valček tak, aby sa jedna tretina cesta vždy prekrývala.
- 3
Trdelník pečieme v rúre pri 180 °C. Počas pečenia otáčame, potierame vajíčkom a posypeme nasekanými orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu