Trasená torta

Autor receptu: lienka10

Táto tortička je možno pre mnohých známa a pre iných sladkým lákadlom, ale ja som ju prvýkrát ochutnala u mojej maminky. Rýchla jednoduchá ale hlavne neskutočne dobrá! Keď majú moje detičky nejaký malý sviatok, šup a hneď je urobená.

20 minút
príprava

Postup

  1. Do tortovej formy dáme piškóty alebo korpus (ja ho kupujem), pokvapkáme troškou sirupu, natriem ho džemom.
  2. Všetky suroviny dáme do hrnca (dáme naň pokrievku), kompót aj so šťavou a trasieme hrncom až pokým nie je masa spojená a hustá. Vyklopíme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Môžme na to dať ďalší korpus podľa uváženia.
  3. Ja tortu zdobím šľahačkou, ale je iba na fantázii čo dáme navrch torty. A aspoň na pol dňa dáme stuhnúť do chladničky. Krájame klasické trojuholníky.