Trasená torta s marhuľami

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009
Trasená torta s marhuľami
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
120 g
1 ks
150 g
2 KL
800 g
250 ml
1 ks
1 ks
1 ks
250 ml
40 g




Postup

  1. 1

    Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme. Čas pečenia: asi 12 minút Po upečení necháme korpus chvíľku vychladnúť na kuchynskej mriežke a oddelíme formu

  3. 3

    Po vychladnutí položíme korpus na podnos a priložíme očistený okraj tortovej formy. Na náplň necháme marhule na sitku dobre odkvapkať.

  4. 4

    Šťavu z kompótu, smotanu na šľahanie, smeta–fi x a puding bez varenia dáme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.

  5. 5

    Vzniknutý krém nalejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Navrch naukladáme marhule. Vložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

  6. 6

    Podľa návodu na obale pripravíme tortové želé s vodou a cukrom, nalejeme na marhule v tenkej vrstve a necháme stuhnúť.

  7. 7

    Pred podávaním necháme tortu v chladničke asi 1 hodinu vychladiť a pomocou noža odstránime okraj formy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia