tepelná úprava
Postup
-
1
Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto.
- 2
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme. Čas pečenia: asi 12 minút Po upečení necháme korpus chvíľku vychladnúť na kuchynskej mriežke a oddelíme formu
- 3
Po vychladnutí položíme korpus na podnos a priložíme očistený okraj tortovej formy. Na náplň necháme marhule na sitku dobre odkvapkať.
- 4
Šťavu z kompótu, smotanu na šľahanie, smeta–fi x a puding bez varenia dáme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.
- 5
Vzniknutý krém nalejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Navrch naukladáme marhule. Vložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
- 6
Podľa návodu na obale pripravíme tortové želé s vodou a cukrom, nalejeme na marhule v tenkej vrstve a necháme stuhnúť.
- 7
Pred podávaním necháme tortu v chladničke asi 1 hodinu vychladiť a pomocou noža odstránime okraj formy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu