Trasená torta s marhuľami
Autor receptu: redakcia
Postup- Na cesto vyšľaháme vajcia
s cukrom a vanilínovým cukrom
elektrickým ručným šľahačom
na najvyššom stupni
do peny. Zľahka ručne vmiešame
múku zmiešanú s kypriacim
práškom a vypracujeme
hladké cesto.
- Cesto vylejeme
do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (26
cm) a uhladíme. Formu vložíme
do rúry a pečieme. Čas
pečenia: asi 12 minút Po upečení
necháme korpus chvíľku
vychladnúť na kuchynskej
mriežke a oddelíme formu
- Po vychladnutí položíme korpus
na podnos a priložíme
očistený okraj tortovej formy.
Na náplň necháme marhule
na sitku dobre odkvapkať.
- Šťavu z kompótu, smotanu na
šľahanie, smeta–fi x a puding
bez varenia dáme do uzatvárateľnej
nádoby s objemom
asi 3 l. Nádobu pevne uzavrieme
vekom. Niekoľkokrát
intenzívne potrasieme (celkom
15 – 30 sekúnd) tak, aby
boli všetky prísady dobre
premiešané. Všetko ešte
dôkladne premiešame metličkou
alebo vareškou.
- Vzniknutý
krém nalejeme na korpus
a rovnomerne rozotrieme.
Navrch naukladáme
marhule. Vložíme na 1 hodinu
do chladničky stuhnúť.
- Podľa
návodu na obale pripravíme
tortové želé s vodou a cukrom,
nalejeme na marhule
v tenkej vrstve a necháme
stuhnúť.
- Pred podávaním
necháme tortu v chladničke
asi 1 hodinu vychladiť
a pomocou noža odstránime
okraj formy.
|