Tradičné vianočné medovníky

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv spolu dobre premiešame sypké ingrediencie. Až potom pridáme zvyšné časti, vymiesime cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme 24 hodín stáť pri izbovej teplote. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 – 4 mm. Vykrojíme rôzne tvary medovníkov za pomoci formičiek a porozkladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
  2. Povrch medovníčkov môžeme pre farbu potrieť rozmiešaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 240 stupňov Celzia asi 6 – 7 minút, až kým sa cesto úplne nenadvihne a medovníky nemajú zlatistohnedú farbu. Medovníky necháme vychladnúť a až studené ich dozdobíme polevou, ktorú si pripravíme rozšľahaním uvedených ingrediencií.
  3. Na dozdobenie môžeme použiť aj farebné cukrovinky alebo ešte pred pečením uvarené a ošúpané mandle či kúsky vlašských orechov.