Tradičné mincemeat

ejiku - bez fotkyejiku, 30. júna 2011

Do koláčov ako plnka na Vianoce.

70 minút
príprava

Suroviny

250 g
375 g
100 ml alebo koňak
1 ks
z 1/2 ks
300 g strúhaný
250 g
42,5 g sušená
42,5 g (sušená
1/2 strúhaný
1 ks (veľké) strúhané




Postup

  1. 1

    Namočíme hrozienka a ríbezle do brandy a citrónovej šťavy cca na 1 hodinu.Potom scedíme a brandy dáme stranou.Zmiešame všetky ingrediencie dohromady, potom zalejeme nato brandy,všetko dobre premiešame.Stlačíme do sterilizovaných pohárov.Prikryjeme a necháme aspoň dva týždeň odležať.V chladničke až 6 mesiacov vydrží. 2 kg (4 x 500 ml pohárov)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia