Foto: kelsia
Lístkové cesto je vďačná surovina na prípravu pečiva a tak som na Silvestra tiež jedno použila :)
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
10 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Rozmrazené lístkové cesto vyvaľkáme natenko.
-
2
Formičkou povykrajujeme kvietky, poukladáme na plech. Ja dávam na plech fóliu kúpenú z Lídlu, ktorá sa môže použiť viackrát, ale kto nemá, tak môže dať papier na pečenie. Potom na kvietky dáme ešte jeden malý vykrojený kruh.
-
3
Pripravené potrieme vajíčkom, na každé dáme štipku postrúhaného syra tehly a na to sezam, mak, rascu /podľa chuti/.
-
4
Z cesta mi vyšlo 2,5 plecha. Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov. Pečieme približne 10 minút, tortičky nám pekne "vyskočia".
Keď som už mala aj ten malý kruh na všetkých, tak som ich prstom každé jedno pritlačila, aby držali, lebo potom keď potieraš vajíčkom tak sa môžu zošmyknúť.