Foto: valina
sviaža, chutná a rýchla
14
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
1/2 dcl |
|
1/2 dcl vlažná |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
5 čaj.lyžíc |
|
PLNKA I.: | |
3 dcl bez kôstok |
|
1/2 bal. |
|
100 g |
|
2 dcl spolu so šťavou |
|
PLNKA II.: | |
4 ks |
|
100 g |
|
1 malá |
|
250 g |
|
1/2 dcl |
|
na ozdobu |
|
strúhana na ozdobu |
|
Postup
-
1
Žĺtka, cukor miešame, pridáme olej, vodu, múku, práš. do pečiva a kakao. Vymiešame z bielkov sneh, do ktorého jemne vmiešame vymiešané žĺtka. Pečieme pri 170 stupňov asi 45 min.
- 2
Plnka I. višne vykôstkujeme a so šťavy s vodou a cukrom uvaríme zlatý klas. Potom do trocha vychladeného pridáme vykôstkované višne.
- 3
Plnka II. Všetko okrem Hery a rumu miešame nad parou do zhustnutia. Potom do vychladeného vmiešame HERu a pridáme rum.
- 4
Tortu rozkrojíme a plníme : plnka I, potom na ňu plnka II. Ozdoba – plnka II, trubičky, strúhaná čokoláda
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu