Torta višňovo-čokoládová

Autor receptu: valina

sviaža, chutná a rýchla

14
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtka, cukor miešame, pridáme olej, vodu, múku, práš. do pečiva a kakao. Vymiešame z bielkov sneh, do ktorého jemne vmiešame vymiešané žĺtka. Pečieme pri 170 stupňov asi 45 min.
  2. Plnka I. višne vykôstkujeme a so šťavy s vodou a cukrom uvaríme zlatý klas. Potom do trocha vychladeného pridáme vykôstkované višne.
  3. Plnka II. Všetko okrem Hery a rumu miešame nad parou do zhustnutia. Potom do vychladeného vmiešame HERu a pridáme rum.
  4. Tortu rozkrojíme a plníme : plnka I, potom na ňu plnka II. Ozdoba – plnka II, trubičky, strúhaná čokoláda