Torta Tank

Autor receptu: bambulka368

Túto tortu som pripravila môjmu drahému k narodeninám. Rozkázal si, tak som sa s tým trochu pohrala :) Viem, že to nie je umelecké dielo, ale myslím že na prvý krát... no... dá sa na to aspoň pozerať :)

20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cesto som robila to isté ako v mojom recepte na Banánový oblíž prst. Takže: Žĺtky som si oddelila od bielkov, dala som ich do vyššieho pohára, pridala k nim 5 lyžíc studenej vody, premiešala vidličkou. Z bielkov a cukru som si vyšľahala tuhý sneh, do ktorého som vyliala žĺtka s vodou a na najmenšej rýchlosti mixéra som pomaly vmiešavala (nie dlho!)
  2. Potom som si zmiešala suché suroviny (múku, kakao, kyp. prášok) a preosiala som ich do žĺtkového cesta. Vzniklo mi hladké piškótové cesto, ktoré som vyliala na múkou vysypaný plech a piekla na 180-200 °C asi 15 až 20 min. Po upečení som ho nechala riadne vychladnúť.
  3. Medzitým som si pripravila plnku, ktorú som našla tu na vareche. Je od @Quester a tu je na ňu recept http://varecha.pravda.sk/recepty/vynikajuca-cokoladova-plnka/12021-recept.html Musím povedať, že tá plnka je naozaj jednoduchá a veľmi chutná, nie veľmi mastná. Keď sa mi cesto vychladlo, prekrojila som ho na polovicu a tie dve polovice ešte pozdĺžne na polovicu, takže mi vyšli 4 pláty.
  4. Začala som plniť plnkou, ktorú som si spravila hneď z dvoch dávok. Do strednej časti torty som pridala aj na plátky nakrájané jahody. Naplnenú tortu som dala na noc do chladničky, nech pekne stuhne. Na druhý deň som začala zrezávať tortu do tvaru tanku, ktorý som si x krát prekresľovala na papier. Odrezky som odložila do misky, pridala som k nim maslo a rum a neskôr som z toho vytvarovala vežu tanku.
  5. Celý spodok tanku som obalila do falošného marcipánu, http://varecha.pravda.sk/recepty/falosny-marcipan/30026-recept.html ktorý som ochutila brandy potravinárskou príchuťou a snažila som sa urobiť akože kamufláž, len sa mi nakoniec farby spili dokopy :D tak zostal zelený a poprilepovala som kolesá, ktoré som už mala pár dni hotové. Ako som už spomínala z odrezkov som si spravila vežu tanku, ktorú som takisto obalila vo falošnom marcipáne, ktorý sa mi už podarilo kamuflážovať (to už aké slovo je) :) Poprilepovala ďalšie doplnky. Nakoniec prišlo na rad delo... to nešťastné delo... prvé, ktoré som robila sa mi nejak popraskalo, a hlavne nedržalo tak ako by malo, tak som narýchlo zbúchala takéto kostrbaté :D od nijakého vždy lepšie :) A už na fakt úplný koniec som urobila priateľovi aj dog-tagy s jeho menom, dátumom narodenia a vekom, ktoré som prestrekla strieborným potravinárskym sprejom a pospájala malými striebornými perličkami. Teraz už len premýšľať, čo upiecť na moje narodeniny :)