Foto: tkatka
Túto tortu som robila pre svokra. Veľmi sa potešil tortičke :)))
príprava
na 190 °C
Suroviny
Korpus s priemerom 25 cm: | |
6 ks |
|
300 g |
|
6 PL (tekutina s bublinkami) |
|
220 g |
|
9 g |
|
20 g |
|
Korpus s priemerom 24 cm: | |
4 ks |
|
200 g |
|
4 PL ((tekutina s bublinkami) |
|
146 g |
|
6 g |
|
13 g |
|
Korpus s priemerom 24 cm: | |
4 ks |
|
200 g |
|
4 PL (tekutina s bublinkami) |
|
146 g |
|
6 g |
|
Krém: | |
2 plechovky (uvarené deň vopred) |
|
750 g |
|
4 PL |
|
300 ml |
|
1 bal. |
|
80 g |
|
100 g |
|
Poťahovacia hmota: | |
|
Postup
-
1
Upečieme si korpusy v okruhlej forme priemermi 25 cm, 24 cm, 23 cm. Keď vychladnú tak vodorovne prekrojíme nasledovne 25 cm prekrojíme 2x (3 korpusy), 24 cm prekrojíme 1x (2 korpusy), 23 cm prekrojíme 1x (2 korpusy).
-
2
Krém urobíme nasledovne: kryštáľový cukor upálime na karamel pridáme mlieko a karamel necháme rozpustiť, pridáme karamelový puding rozmiešaný v 1 dcl mlieka a miešáme 1 - 2 minúty. Puding necháme východnú zatial si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, potom pridáme vychladnutý puding a dobre vyšľaháme. Pridáme uvarené vychladnuté salká a dobre vyšľaháme. Ďalší krok bude naplnenie korpusov. Korpus s priemerom 23 cm naplníme krémom...
-
3
...položíme naň korpus s priemerom 24 cm tiež naplníme krémom...
-
4
...položíme naň korpus s priemerom 25 cm naplníme krémom...
-
5
...ide ďalší korpus s priemerom 25 cm, ďalšia vrstva krému, položíme posledný korpus s priemerom 25 cm naplníme krémom, ďalší korpus s priemerom 24 cm naplníme krémom...
-
6
...a položíme naň posledný korpus s priemerom 23 cm. Dookola obrežeme aby sme dostali sud na víno...
-
7
Potrieme celé zvyšným krémom do ktorého pridáme roztopenú čokoládu na varenie a vyšľaháme. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Čokoládovo cukríkovú hmotu a marshmallow poťahovaciu hmotu zmiešame dokopy vznikne nám krásná hnedá farba, ktorú rozvaľkáme a odtlačíme do ňej vzor dreva. Nakrájame na pásiky ktoré z hora a z dola orežeme trošku z jednej aj z druhej strany (poslúžia ako rebrá suda)...
-
9
...prilepíme na tortu a zahladíme.
-
10
Z poťahovacej hmoty si vyrežeme kruh, ktorý odtlačíme vzorom na drevo. Z bielej hmoty si vykrojíme 2 pásiky, ktoré dáme jedno na spodok torty a druhý dáme na hornú časť torty pod okraj vrchu, na ktoré prilepíme cuplíky z čiernej hmoty. Do stredu prilepíme štupel z bielej hmoty. Vrch ozdobíme hroznom a listami a rokom oslávenca.
-
11
Alebo môžete ozdobiť podľa vlastnej fantázie. :)))
-
12
Oslávenec s manželkou,moji svokrovci :)))
www.pravacokolada.sk/sk/dekoracne-valce-a-otlacacie-podlozky...
Vyvaľkáš poťahovaciu hmotu, položíš naň túto podložku a prejdeš nim valčekom.
@sonulienka , @monnikka budem rada ak sa buďte inšpirovať mojimi tortičkami :)))