Torta s parížskym krémom fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 1. januára 2013
Torta s parížskym krémom (fotorecept)
Foto: babkamt

http://www.varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html , ktorý pridala Yvosenka. Ten kúsok , čo je na hlavnom obrázku ostal pre mňa. Môj drahý si stále rezal a rezal, kázal Zobraziť celý popishttp://www.varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html , ktorý pridala Yvosenka. Ten kúsok , čo je na hlavnom obrázku ostal pre mňa. Môj drahý si stále rezal a rezal, kázal mi zabaliť aj návšteve. Vrelo odporúčam recept na korpus. Piekla som ho deň pred Vianocami. Ledva som ho dopiekla, kvôli nepriaznivému počasiu sme zostali bez elektrického prúdu a kúrenia.

45 minút
na 150 °C

Suroviny

5 ks
150 g
120 g
30 g
1 štipka do bielkov
5 PL
0,5 bal.
5 PL
Na krém:
500 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Podľa hore uvedeného receptu som si zarobila piškótové cesto. Len ja som pridala aj 5 pl vody , ktoré v pôvodnom recepte nie sú.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si jednu tortovú formu.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ale , keď som dala cesto do formy , bála som sa , že mi z nej vytečie. Cesto bolo asi na centimeter od kraju. Tak som vybrala druhú formu a cesto som rozdelila na dve časti. Naraz som ich upiekla.Korpus sa mi pekne upiekol. Každý som rozrezala na polovičku.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešala som si v Kauflande kúpený parížsky krém s dvomi stužovačmi šľahačky.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som potrela marhuľovým lekvárom , na to sľahačku , atď. To som opakovala.Celú tortu som potrela šľahačkou , dala na chvíľu stuhnúť do chladu. Roztopila som si čokoládu. Celú tortu som potrela.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrch som ozdobila zvyškom šľahačky. Tento recept na tortu som posunula neterke , ktorá si ho pýtala , lebo jej torta chutila. Ešte sa ma pýtala , či som korpus niečím pokvapkala. Nebolo treba.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ivkaa
To je náhoda :) Presne takúto istú tortu som robila včera, vrátane toho istého receptu na korpus, ale parížskú šlahačku som si urobila domácu...
Je naozaj dobrá :)))
babkamt
@ivkaa to je ale náhoda. Ja som zbadala hotovú parížsku šľahačku a chcela som ju vyskúšať.Aj tebe sa podarilo ju tak našľahať cesto ?Surové som mala vo forme tak doplna , ako je na pravej strane forma v rúre. Tak som z cesta odobrala a piekla som vo dvoch formách.
3sandra3
vyzerá veľmi úžasne,,,, v sobotu budem mať kamošku na návšteve, tak túto tortičku upečiem.... je superná
lusinkab
tak to je teda tortisko :-) vyzera to super a aj ten korpus sa mi pozdava takze si to pekne ukladam,cokoladkove mame radi :-)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam. Pekne to vyzerá.
marijanka712
@babkamat super tortička to cesto som ešte nerobila, ale vyskúšam na tvoje doporučovanie, ale ja tiež mám dobre skúsenosti so svojim parížským krémom tak ostanem priňom , ale sa ti skvele podarila, pekne rozpísaný recept ,verím, že aj polotovary lákajú niekedy aj ja neviem novotám odolať , ale manžel je alergický na rôzne konzervaty tak radšej ostávam pri čerstvých surovinách i ked ani tie nie sú bez konzervantov pomaly nás prenasledujú na každom kroku...no ale my si nejako poradíme.dík za nápad
marijanka712
ešte raz vrátila som sa k tým ingredienciam aj ja si myslím, že z 5 vajec je dávka na dve tortové formy ja zvyknem robiť obyčajnú piškotu z 3 vajec na formu a preto ti bolo vela , lebo hmota je krásne vyšlahaná a už surova narástla.... je to vynikajúce cesto!!!!
3sandra3
aha,,,preto máš cesto rozdelené na 4 časti, lebo si ho piekla v dvoch formách... ja ju určite v sobotu upečiem, lebo mi príde kamoška :-)) a jej manžel má takéto veľmi rád
marienka44
@Babkamt , nikdy som si nevsimla, ze v kaufl. predavaju hotovy krem. Navod je prilozeny? Len primiesat stuzovace? Budem hladt v obchode...Recept je uz v KK.
babkamt
@marienka44 pôvodne som chcela kúpiť dve 250 ml šľahačky. No v hornej poličke som zbadala 500 ml zarobený parížsky krém. Chcela som ho vyskúšať.Pridala som 2 stužovače šľahačky. Potom som šľahačku vyšľahala. Dobre držala tvar aj na druhý deň. Návod som nečítala. Vlastne som len vzala kelímok , otvorila som ho , vyliala do mixéra a zachvíľočku bol krém hotový.@3sandra3 dala som cesto do dvoch foriem. Bála som sa , že mi pri pečení cesto vytečie. Nechcela som si zamazať novú rúru. Preto som z cesta odobrala do druhej formy.
@marijanka doteraz som si doma robila parížsky krém. No zbadala som tento hotový v regále a tak som ho vzala , aby som ho mohla vyskúšať. Bola som s ním spokojná.
@isabel2 stojí za vyskúšanie.
iva63
tvoja torta je nebezpečne lákavááá-:))))
ursula4
upiekla som synovi na narodeniny-je výborná.Nabudúce dám len 1 stužovač,s dvoma bol krém veľmi hustý
babkamt
@ursula4 nabudúce využijem tvoju radu a dám aj ja len jeden stužovač šľahačky . Synčekovi dodatočne gratulujem k narodeninám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia