Foto: babkamt
http://www.varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html , ktorý pridala Yvosenka. Ten kúsok , čo je na hlavnom obrázku ostal pre mňa. Môj drahý si stále rezal a rezal, kázal Zobraziť celý popishttp://www.varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html , ktorý pridala Yvosenka. Ten kúsok , čo je na hlavnom obrázku ostal pre mňa. Môj drahý si stále rezal a rezal, kázal mi zabaliť aj návšteve. Vrelo odporúčam recept na korpus. Piekla som ho deň pred Vianocami. Ledva som ho dopiekla, kvôli nepriaznivému počasiu sme zostali bez elektrického prúdu a kúrenia.
na 150 °C
Postup
-
1
Podľa hore uvedeného receptu som si zarobila piškótové cesto. Len ja som pridala aj 5 pl vody , ktoré v pôvodnom recepte nie sú.
-
2
Pripravila som si jednu tortovú formu.
-
3
Ale , keď som dala cesto do formy , bála som sa , že mi z nej vytečie. Cesto bolo asi na centimeter od kraju. Tak som vybrala druhú formu a cesto som rozdelila na dve časti. Naraz som ich upiekla.Korpus sa mi pekne upiekol. Každý som rozrezala na polovičku.
-
4
Vymiešala som si v Kauflande kúpený parížsky krém s dvomi stužovačmi šľahačky.
-
5
Cesto som potrela marhuľovým lekvárom , na to sľahačku , atď. To som opakovala.Celú tortu som potrela šľahačkou , dala na chvíľu stuhnúť do chladu. Roztopila som si čokoládu. Celú tortu som potrela.
-
6
Vrch som ozdobila zvyškom šľahačky. Tento recept na tortu som posunula neterke , ktorá si ho pýtala , lebo jej torta chutila. Ešte sa ma pýtala , či som korpus niečím pokvapkala. Nebolo treba.
Je naozaj dobrá :)))
@marijanka doteraz som si doma robila parížsky krém. No zbadala som tento hotový v regále a tak som ho vzala , aby som ho mohla vyskúšať. Bola som s ním spokojná.
@isabel2 stojí za vyskúšanie.