Foto: slavkabis
Recept na piškótové cesto mám od veľmi dobrej kamarátky. Mala som vždy smolu pri pečení cesta, nakoľko mi vždy spľaslo, ale cesto a teda Zobraziť celý popisRecept na piškótové cesto mám od veľmi dobrej kamarátky. Mala som vždy smolu pri pečení cesta, nakoľko mi vždy spľaslo, ale cesto a teda torta sa mi z tohoto receptu vždy podarila
porcií
na 140 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 ks |
|
240 g |
|
1 bal. |
|
150 ml |
|
100 ml horúca |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
3x250 ml |
|
300 g na varenie |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Bielka si vyšľaháme s polovicou práškového cukru. Žĺtka si vyšľaháme s druhou polovicou práškového cukru, pridáme vanilínový cukor, olej, horúcu vodu,múku s práškom do pečiva. Opatrne primiešame sneh
- 2
Tortovú formu si potrieme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a dáme piecť do rúry na 140 - 150 stupňov cca 3/4 hodiny. Samozrejme cesto sledujeme a skúsime špajlou, nakoľko má každá gazdinka inú rúru
- 3
Deň vopred si uvaríme parížsku šľahačku - do hrnca si nalejeme smotanu na šľahanie a ohrievame. Pridáme nalámanú čokoládu a necháme niekoľko sekúnd bublinkovať. Je potrebné zmes neustále miešať, aby nám neprihorela
- 4
Na druhý deň si vyšľaháme parížsku šľahačku dáme na chvíľu trochu vychladiť. Medzitým umyjeme jahôdky a rozkrojíme korpus. Naplníme spodný diel šľahačkou, poukladáme jahody, potrieme opäť šľahačkou a položíme vrchný diel torty. Celú tortu natrieme zvyšnou parížskou šľahačkou a ozdobíme jahodami. Ozdobiť tortu si samozrejme môže každý podľa vlastnej fantázie
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som si plnku nedelila, proste mi to nejako vyšlo :) Sú tam 3 x 250 ml šľahačky tak je toho dosť neboj. A keby predsa nevyšla plnka, tak okolo daj piškóty cukrárske, alebo čoko tyčinky (čo sa dávajú do zmrzliny)
@elixir
Bol som aj ja tak, ze mi krem nevidal a preto je mat po ruke vtedy aspon jednu slahacku navyse aspon 30%
a cokoladu horku aspon 50 %.Tieto suroviny zohrejem
dam narychlo schladit bud do dresu na unyvanie riadu,
alebo do ineho vacsieho hrnca.Ked je dielo ochladnute
tak ho potom dam do chladnicky aby mi tuhlo.
Behom troch hodin a dokonca bolo aj tak, ze som zmes cokolady a smotany miesal uz po dvoch hodinach.
,, Kraca" tam vlastne v prvom rade o kvalite cokolady a smotany a samozrejme aj o schladeni tej suroviny na krem.No nemusi postat v chladnicke celu noc ako som to pri mojich tortach robil predosle.Nebudem sem stahovat moje linky kde mam torty a tak spamovat tento pekny recept, ale odporucam si pozriet moje posledne urobene torty s parizskym kremom.Nemusite mi tam nic pisat, staci si to ,len vsimnut.Damy dakujem vam za pozornost a zelam vam obom pekny nedelny den.
Sorry pisem na mobilnom zariadeni a ta klavesnica nic moc.