Torta pre začiatočníkov

helenap - bez fotkyhelenap, 7. júna 2013
Torta pre začiatočníkov
Foto: helenap

Pri tejto tortičke nemáte čo pokaziť, zvládnu ju aj úplné začiatočníčky a chutí výborne.

Suroviny

11 ks
8 PL
1/2 ks
8 PL
8 PL
25 dkg
25 dkg




Postup

  1. 1

    Zmiešame spolu 8 kusov vajec, 8 lyžíc práškového cukru, 1/2 balenia prášku do pečiva, 8 lyžíc orechov a 8 lyžíc múky. Formu vymastíme a vysypeme múkou a vlejeme cesto. Upečieme korpus.

  2. 2

    Kým sa pečie korpus urobíme si krém. Uvaríme ho nad parou zmiešaním 3 vajec, 25 dkg cukru, 25 dkg masla a kakaa podľa chuti. Varíme ho cca 30 minút.

  3. 3

    Upečený korpus rozrežeme nožom na tri časti, ktoré potrieme uvareným krémom. Zvyšný krém použijeme na potretie celej torty a ozdobenie.

Diskusia k receptu

ivetak8
velmi vela vajec .... ja dokazem korpus upiect chutny aj z 3 vajec ..... nacooo ???
helenap
Baby,nám chutí takto :-) mimka,ďakujem,vyskúšam.
mimka946
dobre ked vam chuti to je hlavne len chcem ukazat ze staci malo na chutnu tortu :) vyskušaj neoľutuješ.
evanaaa
Aj mne sa zdá na začiatok " veľká porcia", ozaj stačí aj z troch vajec, veď čo, ak sa nepodarí? Inak, tortička bude iste dobrá.
orchidea
Nezdá sa mi, že je postup napísaný pre začiatočníkov...alebo je príprava korpusu taká jednoduchá, zmiešať všetko dohromady...nepýtam sa kvôli sebe, nie som začiatočníčka ale mohol byť postup pre začiatočníkov aj podrobnejši...tiež nerozumiem príprave krému, ja robievam tak, že šľahám vajcia s cukrom nad parou do husta a potom vychladnutú masu zmiešam s maslom, je to dobrý krém aj ty ho tak pripravuješ?
rulik
veď píše, že pre začiatočníkov, keď zistia, že je dačoho veľa na budúce dajú menej alebo už neupečú, majú možnosť voľby, najlepšie sa učí na vlastných chybách, aj keď dobrá rada pomôže...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia