Foto: edusha
moja svagrina miluje orechove torty,tak som jej ju upiekla k jej narodeninam..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
6 ks |
|
25 dkg |
|
25 dkg |
|
3 pol.lyzice |
|
1/2 sacku |
|
25 dkg |
|
15 dkg |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 dcl, silna uvarena a vychladnuta |
|
1 pohar(0,3) |
|
2 dcl |
|
Postup
-
1
Bielka,zltka cukor-vymiesame do peny-pridame orechy,struhanku,prasok do peciva.upecieme v malej tortovej forme.pecieme na 180°..asi 25-30 minut.vychladnuty korpus rozrezeme na tri rovnake diely.poriadne pokvapkame rumom,natrieme na hrubo ribezlovym dzemom.Natrieme plnku---cukor,zltka,vanilkovy cukor vymiesame do peny ,postupne pridame maslo a vychladnutu kavu.
-
2
ked mame tortu naplnenu potrieme ju celu plnkov,aby nam lepsie drzal marcipan:-) 150 ml vody 70g masla 150g hl. múky okolo 500 g práškového cukru Inštrukcie Vodu a maslo dáme v hrnca zohrievať, a čakáme aby tekutina začala vrieť. Potom naraz pridáme všetku múku a nepretržite to miešame až sa hmota začne odeľovať od stien hrnca. Vyklopte na dosku aby rýchlejšie vychladla a už studenou spracujeme s práškovým cukrom do hladkej a lesklej hmoty. Farbíme podľa potreby.
-
3
Hmotu som si vyvalkala na potr.folii -lepsie sa nanesie potom na tortu.Z tejto hmoty som si urobila aj ozdoby....
-
4
:-)
Diskusia k receptu