Foto: valina
slávnostná, dobre vyzerá a výborne chutí
14
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160-180 °C
na 160-180 °C
Postup
-
1
Mletý mak zalejeme horúcim mliekom a nechame schladiť. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mak namočený v mlieku, múku s práškom do pečiva a nakoniec to všetko zmiešame so snehom. Pečieme pri 160-180 stupňov 45 min. Necháme vychladiť a rozrežeme na 3 časti.
- 2
Plnka I. : Uvaríme puding a ešte do teplého vmiešame nutelu. Občas premiešame až vychladne.
- 3
Plnka II. : Šľahačky vyšľahame do tuha.
- 4
Korpus rozrežeme na 3 časti plníme plnka I, potom plnka II. A všetko ešte raz. Zvyškom šľahačky potrieme celú tortu a ozdobíme podľa fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tortu neupečieme
na okraj sa urobia vodorovne čiarky asi 3 cm dlhe od seba vzdialené na krúbku čiary, potom sa urobi dlha čiara zvisle a opôť vodorovne cez zvislu čiaru a tak opakovať ďalej......
@dajanca pre inšpiráciu aj pre ostatných daj si do googla zdobenie torty a zavedie ťa to na rôzne spôsoby zdobenia,toto je ako keby si plietla košík s prútia
vola sa: "Basket Weave" a vela ukazok najdete na YT napr tu: