Torta makovo-biela

Autor receptu: valina

slávnostná, dobre vyzerá a výborne chutí

14
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 160-180 °C

Postup

  1. Mletý mak zalejeme horúcim mliekom a nechame schladiť. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mak namočený v mlieku, múku s práškom do pečiva a nakoniec to všetko zmiešame so snehom. Pečieme pri 160-180 stupňov 45 min. Necháme vychladiť a rozrežeme na 3 časti.
  2. Plnka I. : Uvaríme puding a ešte do teplého vmiešame nutelu. Občas premiešame až vychladne.
  3. Plnka II. : Šľahačky vyšľahame do tuha.
  4. Korpus rozrežeme na 3 časti plníme plnka I, potom plnka II. A všetko ešte raz. Zvyškom šľahačky potrieme celú tortu a ozdobíme podľa fantázie.