Torta makovo-biela
Autor receptu: valina
slávnostná, dobre vyzerá a výborne chutí
14 porcií |
90 minút príprava |
45 minút na 160-180 °C |
Postup
- Mletý mak zalejeme horúcim mliekom a nechame schladiť.
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mak namočený v mlieku, múku s práškom do pečiva a nakoniec to všetko zmiešame so snehom.
Pečieme pri 160-180 stupňov 45 min. Necháme vychladiť a rozrežeme na 3 časti.
- Plnka I. :
Uvaríme puding a ešte do teplého vmiešame nutelu. Občas premiešame až vychladne.
- Plnka II. :
Šľahačky vyšľahame do tuha.
- Korpus rozrežeme na 3 časti plníme plnka I, potom plnka II. A všetko ešte raz.
Zvyškom šľahačky potrieme celú tortu a ozdobíme podľa fantázie.