Foto: eldina
z višní a pudingu...rozplýva sa v ústach..presne na horúce , letné dni....
príprava
na 180 °C
Suroviny
Biskvit: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
Na poliatie biskvitu: | |
cca 1 dcl |
|
Višňový krém: | |
1 ks |
|
4 PL |
|
Vanilkový krém: | |
800 ml |
|
200 gr |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
800 ml |
|
Postup
-
1
potrebujeme:/nie je toho veľa / to v miske sú bielky...:)
-
2
najlepšie je začať uvarením višňového krému , aby vychladol,kým sa bude piecť biskvit.. VIŠŇOVÝ KRÉM:::višne zliať /ja som ich rukami pomágala,kto chce,nech nechá celé/..šťavu dať variť/ak chcete,pridajte aj cukor, ako kto ľúbi/,pridať 4 PL hladkej múky/môže byť aj Zlatý klas/,ked masa zhustne, pridať višne a ešte chvíľu povariť/podľa toho,ako to bude husté,ak treba,ešte zahustiť , podľa toho,aký veľký máte kompót.....ja som mala z Lidlu 680g/350g/-varila som asi 3 minúty...na slabom ohni...
-
3
BISKVIT::::vymiešať 3 bielky na sneh,pridať 3 PL cukru,potom 3 PL múky a 1 PL oleja,vymazať tortovú formu/ ja som mala štandardnú veľkosť/ a dať piecť na 160-180 °C cca 12 minút....cesta bude málo, je to tenký biskvit..kto chce robiť tortu /ako koláč/na veľký plech,nech zdvojnásobí suroviny.../plnky je dosť/
- 4
po upečení-popichať vidličkou a zaliať mliekom/ten 1 dcl je orientačný,poliať toľkým množstvom,kým pije/ a nechať vychladnúť/je to rýchlo,korpus je tenký/
- 5
VANILKOVÝ KRÉM:::z 800 ml mlieka si odoberieme trochu,aby sme rozmiešali puding,ostatok mlieka dať variť, dodať cukor/ 200 gr,prípadne viac,ja som nevážila(nikdy nevážim)..:)),chutnala som,či bude stačiť,lebo ešte ide aj veľa smotany do krému/ pridať zvyšok mlieka s pudingom....kto varí zo Zlatého klasu/ja som varila z neho/-nemusí pridať vanilkové cukry, kto z vanilkového pudingu-nech pridá 2 balenia...
- 6
do vrelého pudingu pridať 800 ml kyslej smotany/najhustejšej/-mne to vyšlo na 2 veľké balenia z L..u... /takto je krém zároveň aj studený/
- 7
na vychladnutý biskvit vrstvíme višňový krém,vanilkový krém,višňový a opäť vanilkový..
- 8
najprv som chcela len ozdobiť strúhanou čokoládou...
- 9
ale nakoniec mi napadlo,že mám v chladničke ešte asi 50 ml sladkej smotany na šľahanie,tak som ju dala do hrnčeka s 2 PL kakaa, 2 PL práškového cukru a jedným rebrom horkej čokolády/poleva ako pri arašidovej torte,čo som pridávala nedávno/ ..to som rozpustila a naliala na masu..môžte zdobiť aj šľahačkou..ako chcete..../nie tvrdú polevu,aby sa nelámala pri krájaní/
- 10
po pár hodinách v chladničke-takto vyzerala fešanda...:) neverila som,že bez želatíny to všetko bude držať,ale drží....:)
- 11
je to veľmi jednoduchá torta-biskvit za chvíľu vymiešaný,za chvíľu upečený,hned vychladnutý....višňový krém je hned..a puding taktiež,po zmiešaní so smotanou aj hned studený..len sa čaká,kým v chladničke stuhne...takže si pochutnajte na tejto výbornej maškrte..:))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu