Torta kávovo-koňaková

valina - fotkavalina, 29. októbra 2012
Torta kávovo-koňaková
Foto: valina

slávnostná, dobre chutí a aj vyzerá

14
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
150 g
160 g
1 bal.
50 g
40 ml
180 g
1 bal.
PLNKA:
500 ml
2 bal.
50 g
250 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žltky, vanilkový cukor a cukor vymiešame do peny, pridáme olej, orechy, kávu (nie varenú), múku a prášok do pečiva. Potom vyšľahame sneh, a vymiešane žĺtka pomaly vmiešame. Pečieme pri 160-180 stupňov 45 min. Necháme vychladiť a rozrežeme na 3 časti.

  2. 2

    Plnka : Z mlieka, cukru a puding. prášku uvaríme tuhý puding. Ešte do teplého primiešame kávu (nie varenú) a za stáleho miešanie vychladíme. Potom primiešame vaječný likér. Heru rozmiešame a vychladnutú kašu vmiešame do Hery.

  3. 3

    Korpus plníme, tak aby polovica išla na plnku do vnútra a polovicou potrieme celú tortu a ozdobíme podľa fantázie.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

marianna76
krásna... ukladám si ... a ako kávu, nie varená - to ako len prášok prisypať? prosím
dedika
Torty velmi nemám rada, ale na takýto sposob určite áno a keď sa konečne odhodlám nejakú upiecť tak asi skúsim túto vyzerá velmi dobre
rein
Aj tá musí byť super..
3sandra3
krásna torta.. musí byť výborná,,,, však Ty si profíčka?
helca103
@valina nič v zlom, ale pri všetkých svojich receptoch máš napísané FOTOPOSTUP, no ani pri jednom recepte som nenašla nafotený postup prípravy.
Inak recepty máš naozaj dobré a určite aj chutné, torty ukážkové akoby si bola profesionálna cukrárka.Klobúk dole palec hore .:-)
sonulienka
To vidno,žeŤa to veľmi baví si šikulka jeden recept krajší a lepší ako druhý.
evanaaa
Pánečku, tortu s príchuťou kávy by som si dala ale ani tými ostatnými od teba by som nepohrdla. Vidím, že už aj múka z radiátorov jr preč,xixi.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha