Torta kávovo-koňaková
Autor receptu: valina
slávnostná, dobre chutí a aj vyzerá
14 porcií |
90 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Žltky, vanilkový cukor a cukor vymiešame do peny, pridáme olej, orechy, kávu (nie varenú), múku a prášok do pečiva. Potom vyšľahame sneh, a vymiešane žĺtka pomaly vmiešame.
Pečieme pri 160-180 stupňov 45 min. Necháme vychladiť a rozrežeme na 3 časti.
- Plnka :
Z mlieka, cukru a puding. prášku uvaríme tuhý puding. Ešte do teplého primiešame kávu (nie varenú) a za stáleho miešanie vychladíme. Potom primiešame vaječný likér.
Heru rozmiešame a vychladnutú kašu vmiešame do Hery.
- Korpus plníme, tak aby polovica išla na plnku do vnútra a polovicou potrieme celú tortu a ozdobíme podľa fantázie.