Torta kávovo-koňaková

Autor receptu: valina

slávnostná, dobre chutí a aj vyzerá

14
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žltky, vanilkový cukor a cukor vymiešame do peny, pridáme olej, orechy, kávu (nie varenú), múku a prášok do pečiva. Potom vyšľahame sneh, a vymiešane žĺtka pomaly vmiešame. Pečieme pri 160-180 stupňov 45 min. Necháme vychladiť a rozrežeme na 3 časti.
  2. Plnka : Z mlieka, cukru a puding. prášku uvaríme tuhý puding. Ešte do teplého primiešame kávu (nie varenú) a za stáleho miešanie vychladíme. Potom primiešame vaječný likér. Heru rozmiešame a vychladnutú kašu vmiešame do Hery.
  3. Korpus plníme, tak aby polovica išla na plnku do vnútra a polovicou potrieme celú tortu a ozdobíme podľa fantázie.